Search
Close this search box.

MAPFRE i la FSMCV signen un conveni per a donar suport al projecte de la Jove Orquestra Simfònica

MAPFRE i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana han signat un conveni que permetrà donar suport al projecte de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV en el desenvolupament dels actes que la mateixa realitze fins a final d’any.


L’acord de patrocini ha sigut formalitzat per Joaquin Miró, director general territorial de MAPFRE en Est (Comunitat Valenciana, Múrcia i Albacete), i Daniela González, Presidenta de la FSMCV i es prolongarà des d’agost a desembre de 2022, aconseguint un import de 6.000 euros.

DSC05527


Per a la presidenta de la FSMCV, Daniela González, “la Jove Orquestra Simfònica és un dels grans projectes que desenvolupa la FSMCV, caracteritzat per l’excel·lència artística i la promoció del talent jove. Per això, comptar amb el suport d’una entitat com MAPFRE suposa un gran suport a aquesta iniciativa, de la qual ens sentim molt orgullosos en ser considerada un dels millors exemples de l’altíssim nivell dels músics valencians, el desenvolupament dels quals hem de continuar fomentant i promocionant”.


Per al director general territorial de MAPFRE en Est (Comunitat Valenciana, Múrcia i Albacete), aquest patrocini suposa una mostra més de l’aposta de l’asseguradora per aquesta comunitat i pel desenvolupament del talent jove i la cultura. “Acompanyar a la Federació de Societats Musicals en aquest gran projecte que potència, fomenta i impulsa la formació artística d’alt rendiment de joves músics i que els presta una primera experiència professional és tot un honor per a MAPFRE”, va insistir Joaquin Miró. Així mateix va recalcar que les societats musicals són un fenomen cultural a la Comunitat Valenciana amb gran tradició, i reconeixement en tot el territori per això MAPFRE dona suport a la cultura de l’esforç dels seus integrants.

La Jove Orquestra Simfònica, mostra de l’excel·lència dels músics valencians

Integrada per una selecció de 80 joves músics, amb edats compreses entre els 15 i 28 anys, procedents de les societats musicals de la Comunitat Valenciana, la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV va ser creada en 2014 com una unitat artística d’alt rendiment amb uns clars objectius pedagògics i artístics.
Fomentar i potenciar l’estudi i la pràctica dels instruments de corda en el si de les societats musicals de la Comunitat Valenciana i les seues escoles de música, així com detectar, impulsar i fomentar el talent jove, oferint als músics una primera experiència dins d’un entorn orquestral semi-professional, són objectius fonamentals d’aquesta jove orquestra, la línia de treball de la qual s’estructura en trobades formatives en els quals s’ofereix així mateix una formació especialitzada, oferint als joves treballar sota la batuta de diversos directors d’orquestra i amb professorat de reconegut prestigi en cadascuna de les seccions.

Des de la seua creació, el director artístic de la formació és prestigiós director valencià Cristóbal Soler, considerat un dels directors més reconeguts de la seua generació, exdirector musical del Teatre de la Zarzuela de Madrid, director associat de l’Orquestra Simfònica de Navarra, exdirector artístic de la Setmana de Música Religiosa de Conca, a més de president i fundador de l’Associació Espanyola de Directors d’Orquestra (AESDO) i director de l’Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra AIDO-José Collado.


Compartir:

Últimas noticias

Categorías