Search
Close this search box.

MAPFRE renova el seu compromís amb la FSMCV per a donar suport al projecte de la Jove Orquestra Simfónica

MAPFRE i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana han renovat el conveni per a impulsar el projecte de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV en els actes que la mateixa realitzarà fins a final d’any.

L’acord de patrocini ha sigut rubricat per Ricardo Garzó, director general territorial de MAPFRE en Este (Comunitat Valenciana, Múrcia i Albacete), i Daniela González, Presidenta de la FSMCV.

Per a la presidenta de l’entitat, «la Jove Orquestra Simfònica és un dels baluards de la FSMCV i es troba en un moment clau de la seua trajectòria després de realitzar la primera gira fora de la Comunitat Valenciana, per la qual cosa el suport d’una entitat com MAPFRE suposa un gran estímul». «Estem molt contents i orgullosos de continuar cooperant per a impulsar este referent d’altíssim nivell entre els músics valencians», ha apuntat González.

3 foto MAPFRE i FSMCV
Els representants de MAPFRE i de FSMCV després de la signatura del conveni. Miguel Ángel Calvo/FSMCV Miguel Ángel Calvo/FSMCV

En paraules del director general territorial de MAPFRE en Este, «és molt important per a MAPFRE donar suport a este projecte de la Federació de Societats Musicals, així com acompanyar als joves músics en la seua formació artística i en les seues primeres experiències professionals». Ricardo Garzó va apuntar que la Comunitat Valenciana compta amb una gran tradició musical i que és un orgull per a MAPFRE fomentar la continuïtat d’este fenomen cultural.

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV està integrada per una selecció de 80 joves amb edats entre els 14 i 28 anys, procedents de les societats musicals de la Comunitat Valenciana. Esta unitat d’alt rendiment va ser creada en 2014 amb uns clars objectius pedagògics i artístics: fomentar l’estudi i la pràctica dels instruments de corda en les tant en les societats musicals com a les seues escoles de música; així com detectar i impulsar el talent jove, oferint als músics una primera experiència en un entorn orquestral semiprofessional. El projecte s’estructura en trobades formatives en els quals els joves poden treballar baix la batuta de diversos directors d’orquestra i amb professorat de reconegut prestigi en cadascuna de les seccions.

Des de la seua creació, el director artístic és Cristóbal Soler, considerat un dels directors més reconeguts de la seua generació, exdirector musical del Teatro de la Zarzuela de Madrid, director associat de l’Orquesta Sinfónica de Navarra, exdirector artístic de la Semana de Música Religiosa de Conca, a més de president i fundador de l’Asociación Española de Directores de Orquesta (AESDO) i director de l’Academia Internacional de Dirección de Orquesta AIDO-José Collado.

Dirigits per la seua batuta, la Jove Orquestra Simfònica ha actuat en els grans auditoris de la Comunitat Valenciana i ha realitzat la seua primera gira nacional en 2022, la qual va culminar en el Teatro Monumental de Madrid.

Sobre la FSMCV

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) és una entitat sense ànim de lucre integrada per 550 societats musicals, que amb les seues respectives escoles de música reuneixen més de 47.000 músics, 60.000 alumnes, més de 600 centres educatius, 5.000 professors i més de 200.000 associats. Amb una de les masses de voluntaris més àmplies d’Espanya i amb més de la meitat de societats musicals existents al nostre país, les societats musicals de la Comunitat Valenciana constitueixen un moviment artístic, social i educatiu, considerat únic en el món. Per això, les societats musicals de la Comunitat Valenciana han sigut reconegudes com Bé d’Interés Cultural Immaterial (B.I.C.) i Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial a Espanya.

Sobre MAPFRE

MAPFRE és l’asseguradora de referència en el mercat espanyol, líder en el negoci d’automòbils, llar i empreses, entre altres rams, amb més de 7,4 milions de clients, prop de 11.000 empleats a Espanya i al voltant de 3.000 oficines distribuïdes per tot el territori, en les quals ofereix assessorament personalitzat als seus clients.

Més informació en https://www.mapfre.es/seguros/mapfre-espana/

Compartir:

Últimas noticias

Categorías