Search
Close this search box.

Pamplona i Madrid esperen el gran salt de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV

La doble cita quedarà per a la història de la Jove Orquestra Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. Els concerts a Pamplona i Madrid, final del camí en l’actual gira de la formació, impulsaran la trajectòria d’una unitat que fins hui ha brillat als auditoris de les nostres comarques. A partir del pròxim cap de setmana, el jove talent musical valencià inicia la seua etapa de maduresa.

El Teatre Gayarre de Pamplona (divendres 16 de setembre, 19.00 hores) serà la primera parada d’aquesta aventura. Un dia després, el viatge culminarà en el Teatre Monumental de Madrid (dissabte 17 de setembre, 20.00 hores). L’aura i la història de tots dos auditoris seran al mateix temps un repte i un reconeixement per a la jove unitat. «Seran molt importants per a posar en valor i donar visibilitat el talent de nostres i els nostres músics», reconeix Cristóbal Soler, director de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV.

El prestigiós mestre valencià ha calibrat el nivell d’excel·lència de la formació valenciana en els seus primers concerts de la gira, a Cullera i Paterna: «He percebut molta energia i molta passió, a més d’un enteniment increïble en l’escenari. Pensem que és una selecció del millor talent entre milers de músics de totes les nostres societats».

El projecte de la Jove Orquestra Simfònica, creat en 2014, és un dels puntals artístics de la FSMCV. Tenim molta il·lusió per mostrar amb orgull, fora del nostre territori, l’altíssim nivell dels joves músics valencians», remarca la presidenta de la Federació, Daniela González, posant l’accent en la trajectòria de la unitat: «És un projecte artístic de referència, integrada per músics de les nostres societats musicals, i suposa la millor carta de presentació de l’excel·lència artística que caracteritza al nostre moviment».

Formada per una selecció de 80 músics amb edats compreses entre els 15 i els 24 anys, la unitat reuneix músics valencians en edat de formació, oferint-los l’oportunitat de complementar els seus estudis en un entorn semiprofessional, amb professorat especialitzat de reconegut prestigi, en diversos auditoris i treballant amb alguns dels millors directors orquestrals del moment.

El públic de Pamplona i Madrid comprovarà aquesta excel·lència en un repertori que es compon de la Simfonia núm. 4 de P.I. Tchaikovsky i Chants d’Auvergne, de Joseph Canteloube.

La temporada de la Jove Orquestra Simfònica s’emmarca en la línia de subvenció concedida a la FSMCV per part del Ministeri de Cultura i Esport, a través de l’Institut Nacional de les Arts Escèniques i de la Música (INAEM), per a l’exercici 2022. Així mateix, en virtut del conveni signat entre MAPFRE i la FSMCV, l’entitat asseguradora patrocina el projecte de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV en el desenvolupament de la seua activitat durant aquest any.

Captura de pantalla 2022 09 16 a las 13.28.24 1
Captura de pantalla 2022 09 16 a las 13.28.10 1

Origen i objectiu de la Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV

La Jove Orquestra Simfònica de la FSMCV va ser creada com una unitat artística d’alt rendiment amb uns clars objectius pedagògics i artístics. Fomentar i potenciar l’estudi i la pràctica dels instruments de corda en el si de les societats musicals de la Comunitat Valenciana i les seues escoles de música, així com detectar, impulsar i fomentar el talent jove, oferint als músics una primera experiència dins d’un entorn orquestral semiprofessional.

La formació articula les seues temporades artístiques sobre la base de dues trobades pedagògiques anuals, coincidint amb períodes no lectius, d’aproximadament una setmana cadascun, que conclouen amb una sèrie de concerts amb el repertori programat.

La unitat va debutar en 2014 en el Palau de la Música de València amb l’estrena de l’obra Overture, de Francisco Coll. Des de llavors, ha desenvolupat la seua activitat en un gran nombre d’auditoris de la Comunitat Valenciana, com el Palau de les Arts, el Palau de la Música, l’Auditori de la Diputació d’Alacant (ADDA), o l’Auditori i Palacio de Congressos de Castelló, al mateix temps que col·labora amb agrupacions i entitats com el Orfeó Valencià, el Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i l’Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra AIDO, entre altres.

Amb repertori eminentment simfònic i líric, la Jove Orquestra Simfònica està dirigida per Cristóbal Soler, considerat un dels directors més reconeguts de la seua generació, exdirector musical del Teatre de la Zarzuela de Madrid, director associat de l’Orquestra Simfònica de Navarra, exdirector artístic de la Setmana de Música Religiosa de Conca, a més de president i fundador de l’Associació Espanyola de Directors d’Orquestra (AESDO) i director de l’Acadèmia Internacional de Direcció d’Orquestra AIDO-José Collado.

Ací pots consultar i descarregar el programa de mà del concert:

Compartir:

Últimas noticias

Categorías