Search
Close this search box.

Concert de comiat i de merescut homenatge a Vicent Puchol, director de la banda del CAM Santa Cecília de Foios

Foios, 10 d’agost de 2016

Enguany el concert d’estiu organitzat per la Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios el  realitzarà la banda de música. Serà un concert molt especial  perquè després de 16 anys al front, el seu director Vicent Puchol  Calvo, ens diu adéu.

Serà un concert de comiat i de merescut  homenatge. Tindrà lloc el pròxim dijous 11 d’agost a les 22.30 hores a  la plaça de Foios.

Amb aquest concert tancarem una etapa fructífera i plena d’exits per a  la nostra Societat Musical. Cal recordar que amb Vicent Puchol com a  director hem participat en tres certamens: el 2004 amb el Primer Premi  a la segona secció del Certamen Internacional Ciutat de València. El  2009 amb el Primer Premi i Menció d’honor al Certamen d’Altea i el  2015 amb el Primer Premi a la primera secció del Certamen  Internacional de València.

A més a més cal recordar el seu gran treball com a mestre de clarinet  a la nostra escola i la seua gran labor al front de la banda juvenil.

Vicente Puchol Calvo, director

Naix a Llíria (València). Comença els seus estudis musicals a l’escola de música de la Banda Primitiva de Llíria; amb D. Francisco Alegre s’inicia en la especialitat de clarinet, oficialitzant els seus estudis posteriorment al Conservatori Superior de Música de València, on acaba la seua carrera en aquesta especialitat.

En 1975 guanya per oposició una plaça de clarinet en la Banda Municipal de música de Sevilla. Amplia els seus estudis musicals en la especialitat de Violoncel al Conservatori Superior de música de Sevilla i, en 1977 entra a formar part com primer clarinet de la plantilla de l’Orquesta Bética Filarmónica de Sevilla, on dos anys després passa a ocupar plaça de Violoncel. En 1985 aprova com professor especial interí al Conservatori Superior de Música de Còrdova.

Ha participat com alumne actiu en els cursos de direcció impartits pels Mestres Pirfano Zambrano, García Asensio, Adam Ferrero i Jean Cober, desenrotllant aquesta faceta en les bandes de Fuente la Higuera, Jalance i Caudete, havent obtingut amb aquesta última, diferents primers premis en certàmens nacionals i internacionals.

Des de juliol de l’any 2000 desenrotlla la seua faceta com director en la Banda del Centre Artístic Musical Santa Cecília de Foios, amb la que participa en l’any 2004 al Certamen Internacional de Bandes de Música de València obtenint el primer premi de la segona secció. També al 2009 s’obté el Primer Premi i la Menció d’Honor al Certamen Internacional Vila d’Altea.

Durant els anys 1997, 98, 99 i 2000 imparteix els cursos d’interpretació musical en la especialitat de clarinet a Almassora (Castelló), així com els cursos d’estiu en Tales en 1998 i 99 organitzats pels respectius ajuntaments.

Des de 1986 pertany al cos de Professors de Música i Arts Escèniques desenrotllant la seua faceta docent en l’actualitat al Conservatori Superior de Música de Castelló

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías