Search
Close this search box.

Concert de Música Festera Moros i Cristians de la Agrupació Artística Musical de Dénia

Dènia, 3 d’agost de 2016

Ramón Garcia Soler ha sigut el director escollit per a dirigir el concert de Musica Festera Moros i Cristians d’enguany de la Agrupació Artística Musical de Dénia. A més, el programa del concert inclou obres del famós compositor i director.

Durant dues setmanes el prestigiós director y compositor García Soler ha estat realitzant els assaigs amb la banda per a poder preparar el concert que es realitzarà el diumenge dia 7 d’agost a les 20.30h a la plaça del Consell de Dénia.

Ramón Garcia Soler

Naix a Atzeneta d’Albaida (València) en 1971. Es gradua en guitarra en el Conservatori Superior de Música “Óscar Esplá” d’Alacant amb José Tomás, assistint a cursos amb David Russell, Leo Brouwer i José Luis González, entre uns altres. Més tard també es gradua en composició sota les directrius de Joan I. Canet, al mateix temps que assistir a diferents seminaris de direcció de banda, educació musical i música per al cinema.

Com a compositor ha escrit més de 80 obres, abordant gran quantitat de gèneres i estils, música per a la imatge, orquestra, grup instrumental, càmera, banda, realitzant enregistraments per a diferents segells discogràfics.

Les seues obres han sigut interpretades per formacions de renom d’Espanya, Cuba, Argentina, Estats Units, Holanda, Bèlgica o Japó. Cal destacar els guardons aconseguits entre els quals destaquen el premi en el concurs de composició de marxes processionals I Memorial Font d’Anta a Sevilla i els dos premis Euterpe 2008, a la millor gravació i a la composició, així com la recent nominació als Hollywood Music in Media Awards, pel seu Concert per a marimba i orquestra.

Ha sigut director titular de diverses corals i bandes entre les quals destaquen la Unió M. d’Albaida “L’Aranya” (1996-2003), la Societat M. “La Pau” de Beneixama (2004-2007), l’Orquestra Simfònica Atrivm i l’Ateneu M. de La Vila Joiosa i a més ha sigut director convidat en nombroses bandes de la Comunitat Valenciana, rebent reconeixements com a compositor en diferents ciutats.

Ha sigut president de l’ACMMIC, i professor associat del Departament de Musicologia del Conservatori Superior de les Illes Balears.

Actualment és docent en el Conservatori Professional de Música d’Ontinyent i en el Departament d’Adreça de Banda de J.M. de la Vall d’Albaida. Activitats que compagina amb la direcció de l’Agrupació Musical Sta. Cecilia de Ador i de l’Ateneu Musical de Cocentaina.

Programa Concert Música Festera

Centenari Musical (Pd) – Ramón García y Soler

Paco Jover (mc) – Ramón García y Soler

Serrana (mm) – Ramón García y Soler

Pepe El Rompe (pd) – Ramón García y Soler

Creu d’Amelia (mc) – Ramón García y Soler

Mozárabes 1960 (mm) – J. M. Ferrero

Apostol Poeta (mc) – J.M. Ferrero

Marxa del Centenari (mm) – A. Blanquer

Compartir:

Últimas noticias

Categorías