Search
Close this search box.

Gran concert de la Gran Banda Juvenil Bankia-Las Provincias

Els nostres xicotets músics de les societats musicals de la Comunitat Valenciana van demostrar ahir en el Palau de la Música de València que les nostres escoles de música tenen molt bona salut.

La Gran Banda Juvenil BankiaLas Provincias, composta per 153 xiquets d’entre 10 i 14 anys, escollits entre més de 400 pertanyents a les escoles de música federades, van alçar al públic assistent dels seus seients. Els aplaudiments, plens d’emoció i entusiasme, van constatar que a la Comunitat Valenciana hi ha molt futur en la música, i de qualitat.

Així ho va manifestar Pedro Rodríguez, president de la FSMCV, que va agrair “tant a les Províncies com a Bankia donar continuïtat a un projecte de gran valor tan educatiu com humà, que va sorgir el passat 2015 amb motiu del 150 aniversari de l’emblemàtic periòdic. A més de servir per a incrementar el nivell musical de les generacions esdevenidores en aquesta matèria artística. Vull recordar que la FSMCV aglutina més de 40.000 músics, 60.000 estudiants, 200.000 socis al costat de més d’1.000.000 de seguidors que donen treball a prop de 4.000 professors lliurats amb la música i el que implica per a una regió tan vinculada a aquesta branca de la cultura i que seguirà lluitant per la seua continuïtat”.

El director de les Províncies, Julián Quirós, va reiterar que els periòdics no solament serveixen per a donar les notícies del dia, “serveixen també per a trobar tresors o ajuntar-los. Com els que es troben en l’escenari”. Així mateix Miguel Capdevila, director corporatiu territorial de València i Castelló de Bankia va assegurar que “és emocionant compartir escenari amb tots aquests grans artistes. Per açò des de Bankia hem volgut estar al costat de LasProvincias en aquest campus”.

El pasdoble ‘Las Provincias‘, dels germans Terol, la marxa cristiana ‘Elionor’ de l’onteniense Miguel Ángel Sarrió, dedicat a la seua filla Elisa, trombó en aquesta edició de la Gran Banda Juvenil, Osana inExcelsis, la marxa religiosa del clarinetista de Novelda ÓscarNavarro que va donar pas a ‘J.A.I.M’, de José Rafael PascualVilaplana. ‘Una aventura espacial’, l’única peça composta especialment per a la Banda Juvenil Bankia-Les Províncies pel professor de trombó Miguel Ángel Ibiza. La marxa mora ‘Guillem’ d’Enrique Alborch i ‘Lluna Mediterrània’ de Teo Aparicio, va ser el repertori de compositors valencians que va fer vibrar al Palau.

Els nervis se’n van anar, i els xicotets músics, ja quasi professionals, van gaudir cada moment, sota la batuta de Merche Femenía, tancant aquest extraordinari concert amb ritme i alegria, amb la interpretació de ‘Copacabana‘, on els 153 xicotets grans músics es van alçar per ,a ritme de la música, per a presentar-se i fent participar al públic.

Enhorabona a tots, tant pel resultat com per la dedicació, esforç i il·lusió. Gran concert, grans futurs músics.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías