Search
Close this search box.

L’Auditori Antonio Cabeza de Paterna acollirà el 4 de març el concert “De Nova York a Paterna” del Centre Musical Paternense

El pròxim 4 de març la Banda Simfònica del Centre Musical Paternense realitzarà un concert de música nord-americana. El concert tindrà lloc a l’Auditori Antonio Cabeza de Paterna a les 11:00h. L’entrada podrà adquirir-se a les taquilles de l’Auditori i serà al preu d’1 €.

Tindrem el plaure de comptar amb la presència del pianista Pascual Gimeno Valera com a solista que interpretarà Rhapsody in Blue, acompanyat de la Banda Simfònica del Centre Musical Paternense.

El repertori del concert és íntegre dels principals compositors nord-americans, tals com, Gershwin, Bernstein i Copland. Un repertori que sempre agrada molt al públic i que alhora suposa un gran repte per als músics, ja que es tracten d’obres d’una dificultat considerable.

cm paternense opt

Pascual Gimeno Valera

Natural de Vila-real, comença els estudis de piano amb Oscar Campos, finalitzant-los en el Conservatori Municipal de Barcelona amb Antoni Besses. Posteriorment realitza estudis de postgrau amb Brenno Ambrosini i estudis específics d’acompanyament de cant amb Juan Carlos Cornelles i Miguel Zanetti.

Ha actuat amb diverses orquestres, tant com part integrant de la mateixa com de solista. En les primeres, cal citar Cambra XX i l’Orquestra Simfònica de Castelló, com a solista, l’Orquestra Jove de Vila-real i l’Orquestra Simfònica del Conservatori Superior de Castelló. Amb aquesta última realitza una sèrie de concerts en auditoris com el Teatre Principal de Castelló i el Palau de la Música de València.

Ha sigut guardonat amb el segon premi i el premi especial a la millor interpretació de música catalana en el concurs internacional “Ciutat de Berga”, l’any 2000. En el 2004 és premiat amb tres concerts pel jurat de el “Festival Líric de Callosa d’a Sarrià”.

Ha treballat com a mestre repetidor en el Palau de Les Arts de València, treballant al costat de directors com Lorin Maazel, Frederic Chaslin, Patrick Fournillier, Kynan Johns o Jordi Bernacer, i cantants com Elisabete Matos, Marco Berti, Francesco Hong, Vittorio Grigolo, o Erwin Schrott, entre uns altres.

També forma duo habitual amb la soprano valenciana Maite Alberola (Guanyadora Premi líric Teatre Campoamor 2009 a la millor cantant revelació de l’any). Ha treballat com a professor de piano i pianista acompanyant en diversos Conservatoris com el de Sogorb, La Vall d’Uixó, Requena i Castelló.

Actualment és professor en el Conservatori Superior de Música “Salvador Seguí”, de Castelló.

Carles Ramón Segarra

Director titular de l’Orquestra Supramúsica des de 2005, amb qui realitza des d’aquesta data importants concerts tant de música simfònica com acompanyant solistes o cors, tals com: Victoriano Goterris (piano), Josep Rius, (flauta de bec), Jesus Jiménez (violí), Josep Sancho (clarinet), Raúl Junquera (trompeta), Lucía Martín (soprano), el cor “L’Acadèmia d’Orfeu” o el cor de la FECOCOVA, entre uns altres.

Ha sigut director assistent del cor l’Acadèmia d’Orfeu. Director convidat en els cursos “Flauta Màgica” de Màlaga, en el XIII Curs de Direcció d’Orquestra i Cor de la Universitat Complutense de Madrid amb l’orquestra de cambra d’aquesta universitat, en el cor Capella Renaixentista de Madrid, i en el cor L’Acadèmia d’Orfeu de Castelló.

En 2010 es fa càrrec de la direcció del cor Veus de Cambra, des d’on col·labora amb grups com Spanish Brass Luur Metalls o el grup de trompes naturals, Corniloquio, amb qui estrena la producció La Veu de la Naturalesa i ofereix concerts per tota la geografia de l’estat espanyol, destacant la seua participació en el Cicle de Música Antiga d’Aranjuez. És director del cor de la VIU des de 2009.

Inicia els seus estudis de direcció de cor amb Josep Ramon Gil-Tàrrega. Estudia direcció d’orquestra i cor en la fundació Mozart i en la Universitat Complutense de Madrid amb els professors Juan María Esteban i Pilar Alvira. Amplia els seus estudis de direcció d’orquestra i fenomenologia a Barcelona amb Jordi Mora.

Estudia en els conservatoris de Castelló, València amb Leopoldo Vidal, i a París amb Pierre Thibaud. Ha realitzat cursos de perfeccionament, masters, postgraus i cursos de doctorat amb músics i directors com: Bo Nilsson, Hakan Hardenberg, Luis González, Diego Ramón Lluch, Xavier Piquer, Adrián Cobo, Cristóbal Soler, Konrad von Abel o Antoni Ros-Marbà.

Com a músic ha sigut membre de la Banda Municipal de Castelló i ha col·laborat amb orquestres com l’Orquestra Ciutat de Còrdova, l’Orquestra Clàssica de Castelló, l’Orquestra Simfònica de Balears o l’Orquestra de l’Empordà.

A nivell pedagògic acumula una dilatada experiència com a professor de música, cor o instrument en diferents escoles de música, conservatoris o Instituts d’Ensenyament Secundari. Actualment és professor en l’IES Sos Baynat de Castelló i col·labora amb la UNED, impartint classes per a la UNED SÈNIOR a Benicàssim.

Des de març de 2017 és el director titular de la Banda Simfònica del Centre Musical Paternense de Paterna.

Centre Musical Paternense

Acabada en 1939 la Guerra Civil, D. Ramón Corell trompeta solista de la Banda Municipal de València, decideix crear una nova agrupació musical a Paterna amb els instruments que queden i músics amb vida pertanyents a ambdues bandes, “La Bava” i “El Biberó”.

El 22 de febrer de 1940 es fa càrrec de la direcció de la nova banda i de la seua escola D. José María Cervera Lloret.

El 29 de juny de 1947 s’inaugura la nova seu de la banda, situada en el carrer Maestro Canós, 19. A aquest local se li denomina Centre Musical Paternense, naixent la societat amb el seu actual nom.

Després de la compra d’immobles annexos, l’enderrocament de l’antiga seu, i la construcció d’un nou edifici el 6 de desembre de 1975 es realitza la inauguració de les noves instal·lacions. Sent president D. Bautista Devis, càrrec que ostentava des de 1968.

En 1983 se cedeix l’edifici seu del Centre Musical Paternense a l’Ajuntament de Paterna, qui també es fa càrrec de les obligacions hipotecàries que ho gravaven.

El 21 de maig de 2009 té lloc l’acte oficial de la “Col·locació de la Primera Pedra” del que serà la nova seu del Centre Musical Paternense, que a més comptarà amb un auditori annexe, amb capacitat per a quasi 500 places.

El 4 d’octubre de 2010, l’Escola comença el curs 2010-11 en les noves instal·lacions situades en el carrer Alacant 1. Produint-se així el primer pas per al trasllat definitiu de la seu del Centre Musical Paternense des de les antigues instal·lacions del carrer Maestro Canós 19, en les quals portàvem des del 6 de desembre de 1975, a les noves.

El 8 de gener de 2011 es produeix l’acte oficial d’inauguració de l’Escola de Música i de l’Auditori Antonio Cabeza per part de l’Il·lm. Ajuntament de Paterna, amb la realització d’una desfilada des de l’antiga seu a la nova, i d’un concert en l’Auditori Antonio Cabeza per part de la nostra Banda Simfònica.

Al novembre de 2013 D. Antonio Aguilera Cabeza anuncia la seua dimissió com a president del Centre Musical Paternense després de deu anys de labor presidencial, sent nomenat nou president per la Junta Directiva, i per unanimitat, D. Vicente Agustí Guillem.

En l’actualitat la Societat compta amb més de 450 socis i amb les següents seccions musicals: Banda Simfònica, Banda Juvenil, Jove Orquestra, Cor, Banda d’Iniciació i Grup de Percussió. L’escola compta amb més 200 alumnes matriculats, impartint-se les següents especialitats: flauta, oboè, fagot, clarinet, saxofon, trompeta, trompa, trombó, bombardí, tuba, percussió, violí, viola, violoncel, contrabaix, piano i guitarra, a més de Llenguatge musical i Cant.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías