Search
Close this search box.

La FSMCV i la Fundació de la Comunitat Valenciana Palau de les Arts Reina Sofia inicien el pròxim diumenge el cicle “Bandes a les Arts”

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i la Fundació de la Comunitat Valenciana Palau de les Arts Reina Sofia iniciaran el pròxim diumenge 10 de febrer el cicle “Bandes a les Arts” amb l’actuació de la Unió Musical L’Aurora d’Albatera i la Unió Musical Benissodense.

Aquest programa, fruit del conveni signat entre totes dues entitats en 2017, permet anualment oferir concerts de les Societats Musicals federades dins de la programació del Palau de les Arts.

Per a participar en aquest cicle, les Societats Musicals interessades han presentat un projecte en el qual s’ha valorat tant la qualitat de la proposta com la integració del repertori dins de la programació lírica de l’auditori, coincidint amb els compositors programats en cartell corresponents a cada data de concert triada. Al costat d’això, s’han tingut en compte altres factors com l’interés musical del repertori complet, la innovació de la proposta i l’aportació de valors associats a la igualtat de gènere, la intergeneracionalitat, l’atenció a la discapacitat o a col·lectius amb el risc d’exclusió social.

Ens sentim molt satisfets per l’alta participació i l’excel·lència de les propostes presentades per a participar en aquesta edició de Bandes a les Arts. A més, volem agrair a totes les Societats Musicals que no han resultat seleccionades la seua participació, perquè la qualitat dels projectes ha sigut molt alta. I esperem que puguem gaudir-los en pròximes edicions d’aquest cicle que per fi permet a les nostres bandes formar part de la programació habitual del Coliseu”, ha declarat el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez.

Inici Bandes a les Arts: diumenge 10 de febrer

La primera Societat Musical que actuarà en aquest cicle és la Unió Musical L’Aurora d’Albatera a les 12.00 hores. Amb un total de 80 punts, ha sigut el projecte que ha rebut la puntuació més elevada.

La Unió Musical L’Aurora d’Albatera, dirigida per Santiago Quinto Serna, proposa per a aquest concert un homenatge a dues figures imprescindibles per a entendre la música del passat segle XX com són el compositor francés Claude Debussy i el compositor, director i pianista Leonard Bernstein.

La importància de Claude Debussy radica, principalment, en que va buscar i va trobar nous territoris harmònics i va crear sonoritats delicades, suggeridores i plenes de color, que van fer que s’associara el seu estil musical al de l’impressionisme pictòric d’autors com Renoir, Van Gogh o Monet.

Per part seua, Leonard Bernstein destaca per la seua activitat incansable i tocar múltiples facetes de l’art musical. Va ser un dels més destacats directors d’orquestra de la seua generació, un brillant pianista, un genial educador i conferenciant que va saber aprofitar les noves tecnologies, sobretot la televisió, per a les seues finalitats. A més, va ser un destacat compositor i el seu musical West Side Story ha adquirit el rang de clàssic dins del seu gènere.

La Unió Musical L’Aurora d’Albatera oferirà en la primera part del concert l’obra Candide (Obertura) de Leonard Bernstein, amb arranjament de Clare Grundman, entre altres peces. La segona part del concert s’obrirà amb l’obra Fanfare for the Common Man, d’Aaron Copland. I continuarà amb altres obres de Berstein.

El cicle Bandes a les Arts continuarà a les 17.00 hores amb el concert de la Unió Musical Benissodense, que va obtindre 75 punts. La banda d’aquesta Societat Musical, fundada en 1993, estarà dirigida per Toni Úbeda i aquest concert posarà el fermall d’or a les celebracions pel seu 25é aniversari.

Per a aquest concert tan especial, la banda proposa diverses obres de gran qualitat com a Tambor de Granaderos del compositor Ruperto Chapí; Obertura para una reina, de Bernardo Adam Ferrero; Fanfare for the Common Man, d’Aaron Copland; West Side Story Selections, de Leonard Bernstein; i obres d’altres compositors valencians com Ferrer Ferran o Saül Gómez.

El cicle Bandes a les Arts continuarà amb els concerts del pròxim 14 d’abril i 5 de maig.

Documentació

Descarrega el programa dels concerts del diumenge 10 de febrer. [PDF]

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías