Search
Close this search box.

Marzà: “Amb el cicle ‘Bandes a Les Arts’ hem reforçat encara més el vincle entre Cultura de la Generalitat i la FSMCV en un espai emblemàtic com Les Arts”

Les Arts i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) han dut a terme el seu primer projecte artístic conjunt per al cicle ‘Bandes a Les Arts’ de 2018.

La proposta sorgeix com a fruit dels compromisos arreplegats en el conveni de col·laboració que ambdues entitats van subscriure en 2017. Aquest acord estipulava, entre altres punts, la convocatòria d’un concurs de projectes per a ‘Bandes a Les Arts’ entre les Societats Musicals i la seua posterior selecció per una comissió mixta integrada per representants de Les Arts i de la FSMCV.

Segons el conseller Marzà, “amb el cicle ‘Bandes a Les Arts’ hem reforçat encara més el vincle entre Cultura de la Generalitat i la FSMCV, amb una col·laboració més estreta entre un espai emblemàtic per a la música com Les Arts, i fent que el projecte s’integre en la programació d’aquest espai cada vegada més obert a la societat i atenent a la importància de les bandes de música en el nostre territori”.

Per primera vegada aquest cicle presenta una oferta musical vinculada als continguts de la temporada de Les Arts. Els programes inclouen propostes al voltant de l’obra de Händel i Wagner, fragments dels títols més cèlebres de Verdi i Bernstein, juntament amb un recorregut didàctic per la història de la música.

Els projectes guanyadors s’acompanyen també de posades en escena innovadores, que aglutinen diferents disciplines artístiques com la música lírica i coral, el cinema, el teatre i la dansa.

Ens sentim molt satisfets per l’engegada d’aquest projecte conjunt amb Les Arts, que ha posat de manifest, una vegada més, la qualitat artística de les nostres societats musicals a través de les propostes presentades i la seua gran contribució a la música popular valenciana”, ha afirmat Pedro Rodríguez, president de la FSMCV.

‘Bandes a Les Arts 2018’ s’articularà en tres cites dobles (10.00 h i 12.30 h), durant el primer semestre de 2018. Els concerts, que mantenen la seua seu a l’Auditori, són d’accés gratuït mitjançant invitació, que es podrà arreplegar a l’hora d’obertura de la sala, fins a completar l’aforament.

D’aquesta forma, el dia 25 de març, la SM La Lira Castellonera i Amics de la Música i la Dansa d’Oriola inauguraran aquest cicle, i els seguiran, el 15 d’abril, la SM La Pau de Sant Joan (Alacant) i la Unió Musical L’Aurora, d’Albatera. La Primitiva de Llíria i la SM Música Jove de Benimaclet seran les encarregades de clausurar aquesta sèrie de concerts el 3 de juny.

Per a la primera sessió, la Lira Castellonera de Vilanova de Castelló proposa un programa al voltant de dues figures imprescindibles en la història de la música teatral: Giuseppe Verdi i Leonard Bernstein, dos compositors d’estils i èpoques diferents, però que van marcar un punt d’inflexió en el gènere, segons indiquen en la seua presentació.

Sota la direcció de Beatriz Fernández Aucejo, la Lira dedicarà la primera part a obertures i temes operístics dels grans títols del compositor de Busseto, com La forza del destino, La Traviata o Ernani.

Per a la segona part, i amb motiu també del centenari del seu naixement, la societat musical farà un recorregut per les pàgines més cèlebres del geni nord-americà, amb les obertures de musicals com Candide o West Side Story, al costat del segon moviment de la seua primera simfonia, Jeremiah, o la seua Divertimento.

L’Associació Cultural Amics de la Música i la Dansa d’Oriola (ACAMDO) en la seua primera visita a Les Arts presentarà a l’Auditori la Banda Filharmònica d’Oriola, la Coral Ars Armonium i el Cor Veus Blanques ciutat d’Oriola. La formació ha escollit a Giuseppe Verdi per al seu debut, amb l’arranjament de Franco Cesarini de Nabucco, i Fantasia da concerto per clarinete y banda sobre tema de Rigoletto de Luigi Bassi en el faristol. Després del descans, el programa se centrarà en la música sacra instrumental i vocal amb la Missa Brevis, de Jacob de Haan; fragments del Réquiem de Mozart, i peces de Robert Prizeman.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías