Search
Close this search box.

Alcoi i Bocairent acullen l’IV Festival CaixaBank d’Orquestres CaixaBank de la Comunitat Valenciana

El Institut Valencià de Cultura, CaixaBank i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) presenten la quarta edició del Festival CaixBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc a Alcoi i Bocairent, capitals culturals valencianes 2021.

En aquesta quarta edició del festival, les orquestres participants són totes les guanyadores de les edicions anteriors del Concurs CaixaBank d’Orquestres de la Comunitat Valenciana, en les seues dues categories, ‘Martín i Soler’ i ‘Salvador Giner’, ja que en aquesta edició la crisi sanitària va impedir la realització del concurs.

El primer dels concerts tindrà lloc el diumenge 10 d’octubre a les 12.00 hores en el Teatre Calderón d’Alcoi, amb la participació de la Orquestra Simfònica Ciutat de Sant Joan, de Sant Joan d’Alacant, i la Orquestra Simfònica de la Va unir, de Llíria.

El pròxim 17 d’octubre a les 18.00 hores serà el torn de la Orquestra Simfònica de la SMI Santa Cecilia de Cullera i de la Orquestra Simfònica de la Banda Primitiva de Llíria, també en el Teatre Calderón d’Alcoi.

Finalment, el Teatre Avinguda de Bocairent acollirà el 23 d’octubre la tercera jornada del festival, amb la Jove Orquestra Va unir Musical de Benaguasil i la Orquestra Simfònica de la Societat Musical la Primitiva de Rafelbunyol.

El festival s’emmarca dins del programa ‘CaixaBank escorta València’ que l’entitat financera impulsa i patrocina en la Comunitat Valenciana per a donar suport al moviment associatiu musical en les tres províncies.

La presidenta de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Daniela González, ha destacat “la consolidació d’aquest projecte, que al costat del cicle i el concurs, permeten impulsar el vessant orquestral de les nostres societats musicals, creant així mateix una programació de concerts estable en tota la Comunitat”.

El director territorial de CaixaBank en la Comunitat Valenciana, Xicu Costa, ha destacat “que amb aquesta nova edició del festival i la recent convocatòria del ‘Cicle de Concerts CaixaBank d’Orquestra’ donem continuïtat a un projecte que té com a objectius fer costat a aqueixes centenars d’orquestres valencianes per a aconseguir, a mitjà termini, millorar la seua qualitat artística i estimular la participació dels nostres excel·lents músics de corda”. “El moviment orquestral de les nostres societats musicals mereix la major de les atencions i per això és important que existisca una agenda estable de trobades per a elles”, ha afegit.

La directora adjunta de Música i Cultura Popular de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, ha explicat: “El principal propòsit d’aquest festival, i del concurs del qual naix, és situar a les orquestres en el mateix camí que han transcorregut les bandes i promoure el moviment orquestral en el nostre territori des de la base. Fins i tot en anys tan complicats com el que hem viscut, les societats musicals valencianes han sigut exemple de resiliència, treball i constància i mantindre el festival amb els guanyadors de les tres primeres edicions és una manera d’agrair-los el seu esforç”.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías