Search
Close this search box.

El segon ‘Cicle de concerts Bankia d’Orquestres’ oferirà 12 recitals a la Comunitat Valenciana

El segon ‘Cicle de concerts Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’, organitzat per Bankia, amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’Institut Valencià de Cultura (IVC), oferirà un total de 12 recitals a la regió fins a final d’any.

Els concerts tindran lloc fins al 21 de desembre en diferents municipis de les tres províncies de la Comunitat Valenciana, oferits per les orquestres seleccionades en les tres edicions del Concurs d’Orquestres Bankia.

Les orquestres que participen en el cicle reben una ajuda econòmica de 1.500 euros per l’organització del concert. En total, aquest esdeveniment compta amb un pressupost de 21.000 euros a càrrec de Bankia Escolta València.

El moviment orquestral a la Comunitat Valenciana és cada vegada més important i aquest cicle de concerts permet divulgar, conéixer i gaudir de la qualitat musical de les orquestres de les nostres societats musicals”, ha assegurat la presidenta de la FSMCV, Daniela González.

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha destacat que “aquesta segona edició del cicle de concerts acosta a diferents municipis de la regió el millor repertori de les orquestres seleccionades en els Concursos d’Orquestres Bankia i dóna continuïtat al projecte ‘Bankia Escolta València’, un projecte en el qual creem perquè estem convençuts que les societats musicals a la Comunitat Valenciana representen un fenomen social i cultural d’enorme envergadura que vertebra el territori”.

Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular Valenciana de l’Institut Valencià de Cultura, ha explicat que “el cicle d’orquestres completa tot el nostre projecte dedicat al foment de les orquestres relacionades amb les societats musicals, garantint-los una activitat al llarg de tot l’any i, a més, portant el projecte per tot el territori valencià i donant la possibilitat que en diferents poblacions hi haja una oferta de música orquestral”.

Dotze concerts de gran qualitat

El cicle va ser inaugurat per la Societat Musical de Segorbe i l’Orquestra del Casino Musical de Godella i aquest dissabte i diumenge, els seguiran, respectivament, l’Orquestra de l’Ateneu Musical de Cullera i l’Orquestra de la Societat Musical Instructiva Santa Cecilia de Cullera.

Al juny actuaran l’Orquestra de la Societat Musical ‘La Paz’ de Sant Joan d’Alacant, l’Orquestra de l’Ateneu Musical i d’Ensenyament ‘Banda Primitiva’ (Llíria).

El mes de juliol serà el torn de l’Orquestra de la Societat Musical ‘La Primitiva Setabense’ i l’Orquestra de la Societat Musical ‘La Primitiva’ de Rafelbunyol. A l’octubre actuarà l’Orquestra de l’Ateneu Musical Schola Cantorum (La Vall d’Uixó); al novembre, l’Orquestra de la Societat Musical d’Alboraia, i al desembre finalitza el cicle amb els concerts de l’Orquestra de la Societat Musical L’Artesana (Catarroja) i l’Orquestra de la Unió Musical d’Alaquàs.

En la pàgina web bankiaescoltavalencia.es es pot consultar tota la informació relacionada amb els concerts.

A través d’aquest ‘Cicle de concerts Bankia d’Orquestres’ s’acostarà la cultura musical als municipis de la Comunitat Valenciana, impulsant així la seua promoció cultural i turística.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías