Search
Close this search box.

‘Bankia escolta València’ organitza el primer ‘Cicle de concerts Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’

Bankia, amb la col·laboració de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’Institut Valencià de Cultura, organitza el primer ‘Cicle de concerts Bankia d’Orquestres de la Comunitat Valenciana’.

Aquesta activitat s’emmarca dins del programa ‘Bankia escolta València’ junt amb altres iniciatives com ‘Música a la llum’, el programa de beques dirigit als alumnes de les escoles de música de la FSMCV, així com els ‘Premis Bankia al talent musical’.

El ‘Cicle de concerts Bankia d’Orquestres’ busca dinamitzar el moviment orquestral valencià i recolzar el desenvolupament de la societat a través del reconeixement de les persones i entitats que estan desenvolupant projectes d’excel·lència de referència nacional i internacional en els diferents àmbits de la música.

L’encarregada d’obrir el cicle de concerts ha sigut l’Orquestra de la Societat Musical ‘La Primitiva’ de Rafelbunyol, guanyadora de la I edició del ‘Concurs Bankia d’Orquestres’ en la secció Salvador Giner.

Els altres concerts se celebraran fins al pròxim mes de desembre en les localitats de Cullera, Segorbe, Godella, Alaquàs, Sollana, Bunyol, Sant Joan, Alboraia, Cullera, Xàtiva i Catarroja.

Les dates podran consultar-se en la pàgina web de bankiaescoltavalencia.

Cada orquestra participant rebrà una quantitat econòmica de 1.000 euros per la seua participació en el Cicle. D’aquesta manera es pretén incentivar a les agrupacions perquè tinguen un funcionament estable i una agenda musical durant tot l’any.

El director corporatiu de la Territorial de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha assenyalat que “aquesta iniciativa suposa el compromís i l’aposta de Bankia i la resta d’institucions implicades amb les orquestres valencianes per aconseguir, a mitjà termini, millorar la seua qualitat artística i estimular la participació dels nostres excel·lents músics de corda”.

En el mateix sentit s’ha expressat el president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, que ha destacat que “el moviment orquestral de les nostres societats musicals mereix la major de les atencions”. “Per açò des de la FSMCV estarem sempre darrere de qualsevol iniciativa que supose articular-ho i millorar-ho”, ha subratllat.

Per la seua banda, la directora adjunta de Música i Cultura Popular, Marga Landete, ha apuntat que “El projecte “Bankia escolta València” té com a objectiu fomentar la continuïtat de les orquestres que s’inscriuen dins de les societats musicals i aquesta és una iniciativa més perquè es mantinga viva la seua activitat durant l’any”.

Aquest ‘Cicle de concerts Bankia d’Orquestres’ suposa una important activitat de promoció cultural donada la gran qualitat de les orquestres participants que acostaran la seua música als diversos territoris de la Comunitat Valenciana.

Concerts

Dia Orquestra Lloc
15/04 Orquesta SM “La Primitiva” de Rafelbunyol Auditorio Rafelbunyol
20/05 Orquesta SM Instructiva Santa Cecilia (Cullera) Auditorio de Santa Cecilia
27/05 Orquesta SM de Segorbe Auditorio Municipal Salvador Seguí
02/06 Orquesta Casino Musical de Godella Teatro Capitolio de Godella
22/06 Orquestra Unió Musical d’Alaquàs Auditori nou d’Alaquàs
24/06 Orquestra Societat Unió Artístico-Musical de Sollana Sala d’actes de la SUAM
27/10 Orquesta SM “La Artística” de Buñol Teatro Montecarlo
31/10 Orquesta SM “La Paz” de Sant Joan d’Alacant Auditorio Antonio Gil de la Casa de la Cultura
17/11 Orquestra SM d’Alboraia Auditori Municipal d’Alboraia
17/11 Orquesta del Ateneo Musical de Cullera Auditori Municipal de Cullera
01/12 Orquestra SM “La Primitiva Setabense” (Xàtiva) Auditori Municipal de Genovés
01/12 Orquestra SM “L’Artesana” (Catarroja) Teatre Auditori Fco. Chirivella (TAC)

Compartir:

Últimas noticias

Categorías