Search
Close this search box.

La directora valenciana Carmen Más ofereix un concert a l’Auditori de Castelló amb l’Orquestra Filharmònica Martín i Soler de València i el quartet de trompes Stomvi

La directora valenciana Carmen Más es posarà al capdavant de l’Orquestra Filharmònica Martín i Soler de València (OFMISV), de la qual és titular, el pròxim diumenge 13 de maig a les 11:30h a l’Auditori de Castelló. Un concert molt especial que comptarà amb la participació del quartet de trompes Stomvi.

Carmen Más prepara amb intensitat aquest concert que es repetirà el pròxim 3 de juny al Palau de la Música de València i per al qual ha seleccionat un programa que començarà amb l’obertura Oberón de Weber i continuarà amb la Peça del concert en Fa per a quatre trompes de C. H. Hübler, la Suite Holberg de Grieg, el Rondó capritxós op. 28 de Saint-Saëns i l’Obertura sobre temes russos de Rimsky Korsakov.

És la primera vegada que l’OFMISV actua junt al quartet Stomvi, integrat per Bernardo Cifres (solista de l’Orquestra del Palau de Les Arts i professor del Conservatori Superior de Música d’Aragó), Amadeo Catalá, Pablo Castañé i Miguel Ángel Gracia (professors titulars dels conservatoris professionals de Saragossa, Alcanyís i Osca).

Una col·laboració que és possible a través del projecte formatiu Mentoring Music Matters! – MMM!, una iniciativa que pretén ajudar als futurs músics professionals i les seues famílies en la presa de decisions correctes al llarg de les seues carreres a través d’un procés de mentorització musical. Un objectiu que coincideix plenament amb l’ideari de l’empresa valenciana d’instruments musicals Stomvi (www.stomvi.com), que se centra a ajudar a l’intèrpret elaborant instruments que maximitzen el resultat artístic.

Aquesta cooperació entre l’Orquestra i el quartet de trompes és, segons Carmen Más, “molt enriquidora per a ambdues parts perquè suposa un repte el poder tocar al costat d’aquests grans professionals i un luxe el poder compartir la seua experiència i coneixements en aquest tipus de repertoris”.

A més de l’Orquestra Filharmònica Martín i Soler de València, Carmen Más és directora de l’Orquestra del Conservatori Professional-Municipal de Música de Riba-roja de Túria. Així mateix, la directora de Bunyol desenvolupa una intensa activitat internacional: en el mes de desembre va participar per tercer any en un projecte musical amb l’Orquestra del Conservatori de Ginebra i al febrer d’enguany va oferir un concert com a directora convidada al capdavant de l’Orquestra del Liceu Musicale Statale Farnesina Scientifico Musicale de Roma. Un esdeveniment emmarcat en un projecte internacional d’intercanvi en el qual també van participar alumnes de l’Orquestra del Conservatori José Perís Lacasa d’Alcanyís (Terol), de la qual és directora convidada des de l’any 2012.

Després dels concerts a Castelló i València, l’OFMISV tornarà al Palau de la Música de València en el mes de setembre per a interpretar la 3a Simfonia Epidèmia silenciosa, del compositor valencià Andrés Valero Castells, que segons Carmen Más “serà un gran repte per a l’orquestra poder interpretar aquesta obra de gran dificultat tècnica, sent al mateix temps una obra molt interessant, on es pot apreciar la grandesa d’aquest gran compositor valencià. Com a directora és un honor poder aprendre dels consells del mestre Andrés Valero”.

Orquestra Filharmònica Martín i Soler de València

L’Orquestra Filharmònica Vicente Martín i Soler de València naix en 2011 a l’empar de l’Associació Fòrum Econòmic i Cultural Hispà Rus com una formació musical plenament filantròpica. La seua presentació es va realitzar al setembre de 2012 al Palau de la Música de València. Està dirigida per la valenciana Carmen Más Arocas. Composta per més de 45 membres de corda, socis de la mateixa, i el seu grup de vents “Amics de l’OFMISV”, l’orquestra està formada per joves estudiants de música, universitaris o intèrprets que exerceixen altres activitats professionals, continuant així d’una manera altruista el desenvolupament de la seua vocació musical.

Carmen Más Arocas

Carmen Más Arocas és graduada Superior de Violí pel Conservatori Superior de Música Joaquín Rodrigo de València i llicenciada (LRSM) en direcció d’orquestra de cambra i direcció d’orquestra per la Royal Schools of Music de Londres.

Ha realitzat estudis de música antiga i violí barroc en l’Escola Superior de Música de Barcelona ESMUC i posseeix el “Master en Musicologia, educació musical i interpretació de la Música Antiga”, realitzat a la Universitat Autònoma de Barcelona UAB.

Seleccionada en 2007 per la Bowling Green University d’Ohio (EUA), estudia i participa activament en els cursos de direcció d’orquestra impartits pels mestres Gustav Meier, Emily Freeman Brown i Leonard Slatkin i durant 2008 i 2009 en el Royal College of Music de Londres amb els mestres John Farrer i Neil Thomson, destacant en la seua formació altres pedagogs i directors d’orquestra com Jorma Panula, Alexander Polishchuck, Johannes Schlaefli, Charles Olivieri-Munroe…

Ha dirigit entre altres orquestres l’Orquestra Filharmònica de Sant Petersburg, Orquestra del Teatre i de l’Opera de Ruse i recentment la Karlovy Vary Symphony Orquestra.

Carmen Más és directora titular i artística des de la seua creació en 2011 de l’Orquestra Filharmònica Martín i Soler de València, activitat que compagina amb altres projectes, sent principal directora convidada en els projectes orquestrals realitzats en els conservatoris d’Alcanyís (Terol) i Ginebra (Suïssa). Des del curs 2015 és a més, directora de l’Orquestra del Conservatori Professional-Municipal de Música de Riba- roja de Túria (Orquestra Resident del Concurs d’Interpretació pianística Joves talents Valencians).

Compartir:

Últimas noticias

Categorías