València, 4 de Novembre de 2016
Hui a les 11:00 hores s’ha presentat a la seu de la Subdirecció General de Música de l’Institut Valencià de Cultura (IVC) el nou Concurs Bankia d’Orquestres de la CV amb la presència d’Abel Guarinos, D.G. del IVC, Leonardo Marquès, Subdirector General de Música del IVC, Miguel Capdevila, Director corporatiu de la Territorial de Bankia a València, i Pedro Rodriguez, President de la FSMCV
Aquest concurs és la primera vegada que es realitza i es duu a terme dins del conveni que Bankia manté amb el IVC i la FSMCV, i que dota amb fins a 1.000.000 d’euros diverses activitats relacionades amb les societats musicals valencianes.
El concurs tindrà dues seccions: per una banda, la secció “Salvador Giner” per a orquestres d’entre 30 i 50 components; i per altra banda, la secció “Martín i Soler” per a orquestres d’entre 51 i 110 músics. En cada secció podrà participar un màxim de 4 orquestres. L’import dels premis i compensacions als participants rondarà els 40.000 euros.
Les orquestres participants hauran de demostrar una activitat de 3 anys, ser de la Comunitat Valenciana i pertànyer a una Societat Musical associada a la FSMCV. Per al control dels músics es tindrà en compte el Reglament de Certàmens de la FSMCV, que s’ha adaptat per a aquesta primera edició en diversos aspectes. Les bases poden consultar-se a la web de Culturarts
Abel Guarinos ha destacat que “iniciatives com aquesta reforcen la participació dels ciutadans en la cultura, tant a nivell professional com a aficionat, ja que es treballa amb la gent que fa cultura des de la base com es desenvolupa al Pla Estratègic Cultural ‘Fes Cultura’”, i ha agraït a Bankia el seu interès i col·laboració. Segons Miguel Capdevila, aquest concurs és “una mostra més de la importància i impuls que des de Bankia donem a la música a la Comunitat Valenciana”.
Pedro Rodriguez ha remarcat que el concurs és el primer pas que el IVC i la FSMCV donen en el llarg camí que queda per recórrer a la Comunitat Valenciana en el tema orquestral, on diverses activitats no coordinades donen lloc a disfuncions i ineficiències: “Aquest projecte pretén reproduir el model d’èxit de les bandes de música en el tema orquestral, per la qual cosa es reprodueix el que la sana competència i els sentiments identitaris han aconseguit de positiu per al llançament dels nostres professionals a les bandes i orquestres de tot el món” ha declarat. Rodriguez ha assenyalat també que “perquè el món orquestral arribe a tenir la rellevància de l’univers bandísitic valencià és imprescindible que les orquestres introduïsquen la figura del músic aficionat com a part important de les seues plantilles que hui dia estan pràcticament copades per professionals o estudiants en vies de professionalització”.
Amb açò les societats musicals ampliaran la seua oferta i permetran que els seus serveis arriben a capes més àmplies de la societat.
Documentació
Descarregar les bases completes del concurs i el model de sol·licitud autoemplenable
Més informació: