Search
Close this search box.

La tercera edició del Concurs Bankia d’Orquestres se celebra aquest diumenge en el Palau de les Arts

El III Concurs Bankia d’Orquestres se celebrarà el diumenge en el Palau de les Arts. Els concerts, d’entrada lliure fins a completar aforament, tindran lloc a les 10:30 i 16:30 hores.

Aquesta iniciativa, celebrada per tercer any consecutiu, forma part del projecte ‘Bankia Escolta València’ dirigit a promocionar i donar suport a la música a la Comunitat Valenciana i al moviment associatiu musical. El concurs està organitzat per l’Institut Valencià de Cultura en col·laboració amb la FSMCV i el patrocini de l’entitat financera.

La seua finalitat és promoure i donar suport a la interpretació i la difusió de la música simfònica com a part fonamental del patrimoni cultural valencià, així com enfortir l’entorn associatiu de les societats musicals i les seues orquestres.

El concurs compta amb dues categories. D’una banda, la categoria ‘Salvador Giner’, que començarà a les 10:30 hores, i en la qual intervindrà l’Orquestra Simfònica de la Societat Musical La Primitiva de Rafelbunyol, que interpretarà la Sinfonía nº4 Op.60 de L.V. Beethoven i la Suite para orquesta Op.49 de Camille Saint Saëns, dirigida per Pablo Marqués Mestre.

Després, serà el torn de la Jove Orquestra de la Primitiva de Xàtiva, que interpretarà l’Obertura Coriolano op.62 de L.V. Beethoven i la Sinfonía nº1 en Do mayor op.21 de L.V. Beethoven, dirigida per José Martinez Colomina.

D’altra banda, en la categoria ‘Martin i Soler’ intervindrà, a les 16:30 hores, l’Orquestra Simfònica Primitiva de Llíria, que interpretarà la Sinfonía nº 7 en La mayor op. 92 de L.V. Beethoven i el Bolero de Maurice Ravel, dirigida per Juan José Aguado Baena.

Per a acabar, actuarà l’Orquestra de corda de la Societat Musical d’Alboraia, que interpretarà la Sinfonía nº 100 en Sol mayor Hob l: 100 ‘Militar’ de Joseph Haydn i el Concierto para piano nº1 en Mi bemol mayor R 455 S. 124 de Franz Liszt, amb José Balanzá Marí al piano i dirigida per Francisco José Valero García.

El jurat estarà format per Miguel Ángel García Cañamero, Beatriz Fernández Aucejo i Gjiorgi Dimcevski.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías