Search
Close this search box.

Ampliar imatge La Novena Sinfonía sona a Llíria

Llíria, 6 de junyde 2016
La parròquia de l’Asunción de Llíria va ser anit l’escenari d’un concert extraordinari: la interpretació de la transcripció realitzada pel compositor i director edetano Juan Vicente Mas Quiles, d’una de les més grans obres de la música universal, la Novena Sinfonía de Beethoven.

Més de 1.000 persones van omplir el temple per a assistir a aquesta actuació oferida per l’Orquestra de Vent de Llíria, formada per a l’ocasió amb músics professionals de la Banda Primitiva i la Unió Musical de Llíria, i dirigida pel també prestigiós director local Manuel Galduf. A més, van estar acompanyats pels solistes Albert Montserrat, José Antonio López, Marina Rodríguez-Cusí i Isabel Monar, i l’Orfeó Universitari de València.

Más Quiles, de 95 anys, va acabar fa dos anys aquesta versió per a solistes, cor i orquestra de vent de la Sinfonia 9 en re menor, op. 125, coneguda també com a “Coral” i última simfonia completa del compositor alemany Ludwig van Beethoven. Ha sigut editada per Schott Music, una de les editorials més antigues i prestigioses d’Alemanya, que va ser fundada l’any 1770.

L’estrena mundial d’aquesta transcripció es va produir el dissabte en el concert realitzat en la Llotja de València dins dels actes que se celebren al llarg d’enguany en la capital de Túria amb motiu de la trobada internacional la Ruta de la Seda promoguda per la Unesco. L’Agència Valenciana del Turisme, la Diputació de València i l’Ajuntament de València participen en aquest projecte en el qual el Consistori de Llíria ha sumat també la seua col·laboració amb uns dels seus principals senyals d’identitat, la música.

Així, els espectadors que s’han donat cita en aquesta doble jornada entre València i Llíria, han pogut presenciar un espectacle cultural únic, amb una de les obres més transcendentals de l’art musical, símbol de la llibertat i que representa l’Himne Europeu.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías