Search
Close this search box.

Josep Ros García, nou director de la UMSC Canals

Canals, 7 de juny de 2016

La Unió Musical Santa Cecilia de Canals ja té nou director, el jove mestre de 33 anys natural de Sumacárcer, Josep Ros García.

Després d’un minuciós procés de selecció per part de la junta directiva entre més de 70 candidats altament qualificats, va ser Josep Ros el triat pels músics, d’entre els quatre mestres que van fer la prova final.

Josep Ros García

Comença els seus estudis musicals en l’Escola de Música “Josep Rosell” del seu poble natal. Posteriorment ingressa en el Conservatori Professional Mestre Vert de Carcaixent, on estudia percussió. Completa la seua formació en el Conservatori SuperiorJoaquín Rodrigo de València en l’especialitat de pedagogia i en el Conservatori SuperiorSeguí de Castelló, en l’especialitat de composició.

Amplia la seua formació amb estudis de direcció i composició amb els mestres José Rafael Pascual Vilaplana, Ramon Garcia i Soler, Andrés Valero Castells, Saül Gómez Soler, Ferrer Ferran i Bert Appermont.

És autor de diverses obres per a banda, música de cambra i material didàctic. Com a compositor obté diversos guardons; entre ells, el primer premi en els concursos de composició “Villa de Benidorm” i “Francesc Cerdà” de l’Ollería, una menció d’honor en el concurs de composició per a dolçaina i percussió “Poble de Muro” tercer premi en el concurs de composició de Meaño, Pontevedra, a més de la menció especial dels músics en el mateix esdeveniment, i ha sigut finalista en els concursos de composició Manuel Carrascosa de Villena i de dolçaina i percussió del Verger.

Algunes de les seues obres estan publicades en les editorials “Tot per l’aire” i “Omnes Bands“. És compositor membre de la SGAE (Societat General d’Autors i Editors), de COSICOVA (Associació de Compositors Simfònics de la Comunitat Valenciana) i de l’ACMMIC (Associació de Compositors de Música de Moros i Cristians). Algunes de les seues obres han sigut estrenades en diversos auditoris de la geografia espanyola, entre ells, en el Palau de la Música de València.

Com a director de la Banda de la Unió Musical “El Xúquer” de Sumacàrcer aconsegueix el Primer Premi en el 129 Certamen Internacional “Ciudad de València”.

Com a intèrpret, col·labora amb el grup de percussió “Amores”, Jove Orquestra de la Generalitat Valenciana, Jove Orquestra Simfònica Solidària de València, i en la Banda de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana.

Ha sigut professor de percussió en l’Escola de Música “Josep Rosell” de Sumacàrcer, de la qual va anar director, i en l’Escola de Música del barri de Malilla. En l’actualitat és professor de percussió i sensibilització musical en el Centre Instructiu Musical de Benimaclet (València).

 

Compartir:

Últimas noticias

Categorías