Search
Close this search box.

[:es]Clamoroso éxito del director Jose Alcácer en el concierto del Bing Concert Hall de la Universidad de Stanford en California[:]

Stanford, Califonia. 23 de maig de 2016

El director valencià José Alcacer va presentar als Estats Units un concert extraordinari que es va celebrar en el Bing Concert Hall de la Universitat de Stanford a Califòrnia aquest cap de setmana.

El concert va ser la primera actuació del director de Riba-roja de Túria al capdavant de la Stanford Wind Symphony Orchestra, una de les formacions insignes de la Universitat de Stanford, una de les universitats més importants dels Estats Units.

José Alcacer va tancar la temporada de concerts com a director convidat i ha sigut qualificat per la Stanford Wind Symphony Orchestra com a “un incredible conductor”.

El concert va ser un gran homenatge a la música valenciana i als seus compositors. La Stanford Wind Symphony va interpretar obres de compositors valencians, amb gran acollida,constatant així la bona salut de la música valenciana.

El program a interpretar per la Orchestra dirigida per Alcácer va ser:

Vasa del compositor Jose Suñer,

Polifemo d’Andrés Valero-Castells,

La Marcha de Cue Sheets de Teo Aparicio

i l’obra del prolífic compositor alacantí Óscar Navarro, Expedition.

Jose Alcacerer Durá defineix l’experiència com a “Bressol possibilitat molt important de portar la cultura bandistica de la comunitat valenciana als Estats Units.”

José Alcácer Durá

Naix a Riba-roja de Túria en 1977. Cursa estudis de clarinet en el Conservatori Superior de Música de València amb el mestre Juan Vercher, aconseguint el títol de Professor Superior de Música en la esmentada especialitat.

Amplia els seus estudis de Pedagogia Musical amb el mestre Jos Wuytak.

És Diplomat en Adreça de Banda per la Royal Collage of Music de Londres.

Cursa estudis de direcció de Banda amb Eugene Corporon (University of North Texas), José R. Pascual Vilaplana, Lorenzo Della Fonte (Conservatori de Torí, Itàlia), Enrique García Asensio, Markus Theiner, i Jose Mª Cervera Collado. I també cursa estudis de Composició amb Franco Cesarini (Conservatori de Lugano, Suïssa) a Itàlia.

És Director del Festival de Música de Montcada-FESMON.

Com a Director convidat, ha dirigit la Banda Musicale Citta de Procida a Nàpols, l’Orchestra vaig donar Fiati Kart Orff en Priolo Gargallo, Sicília, la Wind Orchestra O. Giordiano en Rodi Garganico, l’Orchestra vaig donar Fiati Il Leoncini d’Abruzzo a Pescina, Il Corpo Musicale Pietro Giannone, L’Orchestra Accademia 2008, la Banda de la Guàrdia Vienesa a Viena, l’orquestra de cambra Antonio Vivaldi de Brescia, la Banda Citta vaig donar Fano, la Banda de l’Exèrcit Italià a Roma i la Stanford Wind Symphony, Califòrnia (EUA).

Ha sigut Director de la Banda del Centre Artístic Musical de Montcada del 2005 al 2014, amb la qual guanya en 2009 el primer premi en el Certamen Provincial de Bandes de València i de la Corporació Musical de la Pobla de Vallbona del 2003 al 2006.

Cofundador de l’Ars Chamber Orchestra.

Membre de jurats en concursos de bandes a escala internacional.

D’altra banda, des de 2011 és director del Conservatori Professional de Música de la Ciutat de Montcada, on imparteix les especialitats de clarinet, música de cambra i Orquestra.

Dirigeix la Banda i Orquestra del Conservatori Professional de Música de la Ciutat de Montcada.

Professor de Tècnica dde direcció d’Orquestra en el Bachelor d’Agrupacions Musicals de l’Acadèmia Study d’Estivella, València.

És membre de la Wasbe (World Association for Symphonic Bands and Ensembles).

Enhorabona Mestre.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías