Search
Close this search box.

Concert d’acomiadament a José Martínez Colomina per la Banda Canalense

Canals, 2 de setembre del 2016
Des de l’Associació Musical Canalense ens conviden al concert amb el qual acomiadaran al seu benvolgut director José Martínez Colomina. Serà el dissabte 3 de setembre a les 20.00h al Centre Cultural Calixte III de Canals.

Després d’aquesta etapa plena d’èxits per a la banda d’Associació Musical Canalense des del 2005, on per exemple a 2014 José Martinez Colomina, al capdavant de la Banda, va obtenir el Primer Premi en el Certamen Internacional de Bandes de València, en la Primera Secció. I de nou, enguany a 2016, guanya el primer premi del Certamen Nacional de Cullera al capdavant de la Banda Canalense, a més li lliuren el premi honorífic al millor director del Certamen, José Martínez Colomina diu adéu a una important etapa.

Des de l’Associació Musical Canalense li donen les gràcies “per l’esforç, el treball constant i la il·lusió que ens ha transmés en aquests anys.”

Gràcies i molta sort en el teu futur Mestre!

José Martínez Colomina.

Naix a Alberic (València), en 1973. En 1989 gana el segon premi en el Primer Concurs Nacional de Trompeta, en homenatge a D. Vicente Prats.

En 1993 acaba el Grau Superior de Trompeta en el Conservatori Superior de Música de València, obtenint el Premi Fi De Carrera. El mateix any, gana per oposicíón una plaça com a professor en el Conservatori Professional de Música de Lliria, (València).

En 1995 gana per oposició plaça com a professor de trompeta per a Conservatori a la Comunitat Valenciana, treballant en els conservatoris professionals de València, Torrent, Ontinyent i Oliva.

Al juny de 1996, guanya el segon premi en el Concurs Internacional de Trompeta “Concurs de Lutece”, el qual va ser celebrat en Paris per la marca de trompetes Selmer.

Durant la seua carrera ha estudiat amb professionals de la trompeta com Maurice Andrée, Pierre Thibaud, allen Vizzutti i amb el seu professor i mestre, En Vicente Campos.

Des de l’any 2000 estudia Tècnica Alexander. En 2002, obté el màster en Estètica i Creativitat Musical per la Universitat de València. Seguidament obté el Diploma d’Estudis Avançats (D.I.A). Actualment, en la Universitat Catòlica de València finalitza la seua Tesi Doctoral sobre les lesions musculars en els músics, la qual cosa li ha portat a ser professor de màsters especialitzats per la Universitat de València per a futurs doctors en música, a més de participar activament en diversos Congressos musicals, publicar diversos articles i editar dos mètodes per a trompeta.

Des de l’any 2004 fins al 2015 ha sigut encarregat de la Càtedra de Trompeta del Conservatori Superior de Castelló i ha col·laborat habitualment amb l’Orquestra Simfònica i el Grup Instrumental de València. També és professor de diversos cursos de trompeta nacionals i internacionals celebrats en el nostre país. En l’actualitat realitza la seua activitat docent en el Conservatori Professional de Carcaixent.

En 2005 vas prendre a un curs de direcció de banda i orquestra amb Enrique García Asensio a València. Des d’aqueix any estudia direcció de banda ambJosé Rafael Pascual-Villaplana. A més estudia Harmonia i Anàlisi amb Manuel Añón

Des del 2005, és el director de l’Associació Musical Canalense (València) guanyant en 2006 el Primer Premi i Esment d’Honor de la Diputació Valenciana. Més tard, en aqueix mateix any, guanya el primer premi i Esment d’Honor de la final provincial.

A partir del 2006, és el director titular de l’Orquestra Setabense de Xátiva (València), realitzant concerts anualment en diferents llocs de la Comunitat Valenciana.

En 2008, guanya el Segon Premi en el Concurs Internacional de bandes celebrat a València, al capdavant de l’Associació Musical Canalense. El mateix any realitza un curs de direcció de banda amb Jan Cober.

Per a l’any 2010 va ser designat nou director titular de la “Banda de la Federació de les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana”. FSMCV.

En 2010 va viatjar a Londres per a dirigir la banda de la “Royal Academy of London”, on va obtenir la “Llicenciatura de Direcció de Banda” per la Royal Schools of Music of London (LRSM), aconseguint la màxima qualificació.

Uns dies més tard obté al capdavant de l’Associació Musical Canalense el Primer Premi i l’Esment Especial en la Primera Secció del Certamen de Diputació de València. El mateix any obté el Primer Premi i Menció d’Honor de la Primera Secció del Certamen de la Comunitat Valenciana. Com a premi dirigeix la banda en el Palau dels Arts el dia de la música de la Comunitat Valenciana.

L’any 2011 va ser designat tribunal en diversos concursos nacionals de bandes de música a Madrid i Paipa (Colòmbia), país en el qual va dirigir en concert una banda professional i una orquestra alhora que va impartir diversos cursos d’adreça per a directors colombians, per mitjà del Departament de Cultura del país.

En 2012 obté la Llicenciatura de Direcció d’Orquestra per la Royal Schools of Music of London. (LRSM), obtenint la màxima qualificació, sent el seu professor d’orquestra Juan Luis Martínez.

Des de l’any 2012 al 2015 ha sigut director de la Brass Band i professor del Màster en “Ensenyances Artístiques d’Interpretació Musical i Investigació Aplicada” en el Conservatori Superior “Salvador Seguí” de Castelló.

Hui dia imparteix classes de direcció de banda en l’Associació Musical Canalense de Canals i en la Societat Musical Artística Manisense de Manises, per a aconseguir la futura formació de nous directors.
En 2014, al capdavant de la Associacion Musical Canalense de Canals, va obtenir el Primer Premi en el Certamen Internacional de Bandes de València en la Primera Secció.

De nou en 2016 gana el primer premi del Certamen Nacional de Cullera al capdavant de l’Associació Musical Canalense. A més li lliuren el premi honorífic al millor director del Certamen.

En l’actualitat és el director titular de la Universal Shymphony , oferint una gira en els millors auditoris de la geografia espanyola. A més és el director titular de l’Aljub Musici de la Universal Chamber

Compartir:

Últimas noticias

Categorías