Search
Close this search box.

Concert de Sigma Project al Palau de la Música dins del Festival de Música Contemporànea Ensems

València, 9 de maig de 2016

Este dimecres 11 d’abril a les 20:00 hores, a la Sala Rodrigo del Palau de la Música, dins d’EN-SEMS, 38 Festival Internacional de Música Contemporània, en concert Sigma Project, quatre reconeguts solistes del saxòfon decideixen revolucionar el panorama de la música cambrística espanyola.

Amb el nom de Sigma Project, l’octubre de 2007, quatre reconeguts solistes de saxòfon fermament compromesos amb la creació musical actual –Andrés Gomis, Josetxo Silguero, Ángel Soria, Alberto Chaves–, decideixen revolucionar el panorama de la música cambrística espanyola, i a més gaudir fent-ho.

La seua aposta per renovar tant el repertori per a saxòfon –amb especial interès pel simfònic concertant– com l’espai i la posada en escena dels concerts, ha despertat l’interès de compositors que, en estreta col·laboració amb els músics de Sigma Project, han perpetrat estrenes tan insòlites fins ara com les concebudes per a quatre saxofons baixos (Lalibela, concert per a 4 saxofons baixos i orquestra simfònica de Xavier Carbonell i Chaman per a quartet de saxofons baixos i electrònica de Thierry Allá).

Obert sempre a nous projectes, col·laboracions i interrelació amb altres disciplines, SIGMA PROJECT continua destacant per la seua investigació del so, en una constant recerca i aplicació de noves tecnologies, sense menysprear mai una bona conversa fins a l’alba. Ens sorprenen amb estrenes absolutes i primeres audicions a Espanya de Sofia Gubaidulina, Karlheinz Stockhausen, Philippe Leroux, Salvatore Sciarrino, Javier Torres-Maldonado…; aconsegueixen que els dirigeixen mestres com Arturo Tamayo (RTVE), Josep Pons (ONE) o José Ramón Encinar (ORCAM), i que compositors de la talla de Félix Ibarrondo (aquesta força terrenal d’Aikan), Juan José Eslava (sinuosa poètica sonora a L’Oeil), José Manuel López López (fascinant el seu imaginari musical a Simog/Civitella), Jesús Torres, Ramón Lazkano, José Luis Torá, Hèctor Parra, Alberto Bernal, els envien les seues partitures amb antelació suficient al dia de l’estrena.

Obres del concert Sigma Project a Ensems:

Georg Friedrich Haas (1953) / Saxophonquartet* (2014)

José Manuel López López (1956) / Simog/Civitella (2011)

Iannis Xenakis (1922-2001) / XAS (1987)

Ramon Lazkano (1968) / Jalkin (2012)

Simone Movio (1978) / Zahir V (2011-2012)

EN-SEMS, 38 Festival Internacional de Música Contemporània

Enguany, el programa d’Ensems 2016 és una proposta elaborada pels propis tècnics de CulturArts Música, i han comptat amb la col·laboració del Consell Territorial de la Fundació SGAE i l’assessorament de l’artista sonor i comissari Edu Comelles. El primer objectiu d’aquest equip ha segut que Ensems tornara al Palau de la Música com a seu principal, després de molts anys d’absència, i al mateix temps reforçar la col·laboració amb altres institucions culturals com el Palau de les Arts o el Consorci de Museus. Igualment, s’ha decidit donar al festival el format de cicle de concerts al llarg de diversos mesos, de manera que la seua inserció en la vida cultural valenciana fora més extensa i s’integrara molt més en l’oferta habitual de les nostres sales

Compartir:

Últimas noticias

Categorías