Search
Close this search box.

Francesc Perales serà nomenat director honorari de la Lira Castellonera en el Concert de Corpus

Castelló, 3 de juny de 2016

EL pròxim dissabte 4 de juny, a les 8 de la vesprada, se celebrarà el tradicional Concert de Corpus Christi de la Banda Simfònica Lira Castellonera de Vva. de Castelló, dirigit per Beatriz Fernández Aucejo.

Este concert, que tindrà lloc a l’Auditori Municipal Rex, es dedica especialment a en Francesc J. Perales i Ferre, que va ser director de la Lira Castellonera entre 1987 i 1993. Amb ell la banda viatjà per Espanya i França i guanyà primers premis en els certàmens de Campo de Criptana (1989 i 1992) i Requena (1991). L’actual director del Cor de la Generalitat Valenciana rebrà la distinció de Director Honorari en atenció a aquells anys de dedicació generosa a la Societat Musical Lira Castellonera i en agraïment de l’estima que sempre ha professat a la seua Banda Simfònica.

Amb motiu del centenari del naixement del compositor valencià Miquel Asins Arbó la banda interpretarà dues peces seues: la marxa de Biba la banda i la suite simfònica Los Madriles.

La primera part acabarà amb el pasdoble L’Empastre, compost l’any passat per Pasqual Peris Chirivella per tal de celebrar el centenari de la banda còmicotaurina l’Empastre.

Per a començar la segona part, Francesc Perales dirigirà el preludi simfònic de la sarsuela La Torre del Oro, de Gerónimo Giménez.

I, per acabar, la Lira Castellonera, dirigida per la directora titular, interpretarà una gran obra de Bernardo Adam Ferrero, Homenaje a Joaquín Sorolla.

PROGRAMA

I PART

Biba la banda

Marxa

Miquel Asins Arbó (1916-1996)

Los Madriles 

Suite simfònica per a Banda

Miquel Asins Arbó (1916-1996)

  1. Arco de Monteleón
    II. Frente al Manzanares

III. Las Vistillas
IV. La Puerta del Sol

En el centenari del naixement de Miquel Asins Arbó

L’Empastre

Pasdoble

Pasqual Peris Chirivella

II PART

La torre del Oro

Gerónimo Giménez y Bellido (1854-1923)

Francesc Perales i Ferre, director

Homenaje a Joaquín Sorolla

Quadres simfònics

Bernardo Adam Ferrero

  1. El grito del Palleter
    II. Pescadoras valencianas

III. Sol de la tarde
IV. Las grupas

Compartir:

Últimas noticias

Categorías