Search
Close this search box.

La FSMCV rep la distinció Insigne de la Música Valenciana

La M.I. Acadèmia de la Música Valenciana ha atorgat a la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) la distinció “Insigne de la Música Valenciana”.

Aquesta va ser arreplegada pel vicepresident de la FSMCV, Remigi Morant, de mans de Roberto Loras, rector i president en funcions de la Junta Acadèmica, en l’acte celebrat ahir a la vesprada, amb motiu de Santa Cecília, en el Conservatori Professional de Música de València. Juntament amb ell van presidir l’acte, el mestre Bernardo Adam Ferrero, President d’Honor de la Junta Acadèmica, i Amadeo Lloris, secretari de la mateixa.

Des de 2003 la M.I. Acadèmia de la Música Valenciana concedeix la distinció “Insigne de la Música Valenciana” a aquelles persones i entitats que han destacat per la seua aportació a la música de les tres províncies.

La FSMCV ha rebut aquesta condecoració, en la modalitat de persones jurídiques, en reconeixement als seus 50 anys de trajectòria en defensa de la música bandística valenciana.

Per a la Federació és tot un honor convertir-nos en Insignes de la Música Valenciana. Suposa el reconeixement a una de les principals institucions que vetla pel patrimoni i divulgació musical de la Comunitat. Portem 50 anys treballant en defensa de la nostra música popular i el nostre objectiu és, aprofitant que ens trobem en el millor moment de la història de les nostres Societats Musicals, continuar amb més força que mai treballant per a la difusió nacional i internacional del gran treball que realitzen en les tres províncies”, ha destacat Remigi Morant.

FSMCV Insignia Música Valenciana

Junt a la FSMCV, també van rebre ahir la Insígnia de la Música Valenciana el compositor i director Juan Vicente Mas Quiles i, a títol pòstum, el compositor, pedagog i director de Cor Francisco Llácer Pla.

Reconeixements i premis de la FSMCV

Aquesta distinció com a “Insigne de la Música Valenciana” se suma a altres guardons i reconeixements que han avalat i recolzat el treball desenvolupat per la FSMCV com són la Medalla de Plata al Mèrit de les Belles Arts del Ministeri de Cultura o l’Alta Distinció de la Generalitat Valenciana. A més, també és membre de l’Ordre de Jaume I de la Generalitat Valenciana i ha rebut la Distinció d’Honor del Consell Valencià de Cultura. Del mateix mode, compta amb la Medalla de la Real Acadèmia de les Arts de Sant Carlos de València, el distintiu Mediterranew Music de la Agència Valenciana del Turisme, la Distinció Honorífica del Comitè Español d’UNICEF i la Medalla d’Or al Mèrit cultural i musical Corbandas de Colòmbia, entre uns altres.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías