Search
Close this search box.

La Banda Simfònica de la Societat Musical Sant Francisco de Paula de Bolbait omplirà de música el Mestalla

València, 21 de setembre del 2016
Dijous que ve, 22 de setembre, la Societat musical Sant Francisco de Paula de Bolbait serà la convidada en el Mestalla, a les 22:00 hores, en el partit València CF- Esportiu Alabès. La Banda Simfònica amenitzarà els prolegómenos i el descans del partit del València CF, donant força tant a l’equip valencianista com a l’afició.

L’alcaldessa de Bolbait, Carolina Mas Monteagudo i el president de la Societat Musical, Aurelio Álvarez Álvarez, seran els convidats a la Llotja VIP del temple valencianista.

El repertori musical triat per la Banda de Sant Francisco de Paula de Bolbait arreplega obres del propi director d’aquesta musical centenària, José Antonio Boluda Ponce.

Amunt València, i amunt els músics valencians!
Repertori Musical Banda Sant Francisco de Paula de Bolbait en el Mestalla:

ARRIBADA DE JUGADORS

5′ ANIVERSARI= (pasdoble)…………………………………. Juan Francisco Tortosa Carbonell

IVÁN GUTIERREZ (pasdoble)……………………………….José Antonio Boluda Ponce

AMUNT VALÈNCIA (himne)…………………………………..Pablo Sánchez Torrella.(OBLIGADA)

CERCAVILES FAÇANA PRINCIPAL DE MESTALLA

FESTEROS 17(pasdoble)…………………………………….Francisco Marcos Carbonell Argente.

DESCANS DEL PARTIT (terreny de joc)

FILA MINISTERIAL(pasdoble-marxa)…………………….Juan Francisco Tortosa Carbonell.

VICENTE ALVENTOSA (pasdoble)………………………….José Antonio Boluda Ponce.

VALÈNCIA(marxa)……………………………………………..José Padilla Sánchez(OBLIGADA)
Història de la Societat Musical “Sant Francesc de Paula”

La Societat Musical Sant Francesc de Paula de Bolbait va ser fundada en 1860, data en què es van unir 15 músics de tambors i cornetes, sota l’adreça del mestre Matías Zapatero.

En 1897 va ser substituït pel mestre D. José Penadés, qui constitueix i crea la primera escola de Solfeig i la primera Banda de metall i fusta i, com a conseqüència del mateix, eleva l’entusiasme musical.

En 1904 es fa càrrec de la banda el mestre D. Rafael Marco, amb qui els 25 músics que la componen en aquells dies aconsegueixen el Primer Premi en el Certamen Musical de Xàtiva. Després de set anys com a director va ser substituït l’any 1911 per D. Vicente Matarredona, que va ser substituït al seu torn l’any 1927 per D. Vicente Redó Batolla ampliant-se en aquells dies a 32 el nombre de músics.

En 1929 es fan càrrec de la banda dos alumnes avantatjats, Ramón Bañón i Ramón Garcia, els qui fan classe de solfeig, arribant a reunir uns 30 músics, tots uniformats de blanc, guerrera i gorra.

Arriben els anys difícils i duros de la Guerra Civil i de la postguerra, aquest període d’inseguretat, i com és natural, es deixa notar en tots els mitjans. En la postguerra es reuneixen els músics i el mestre Ramón Bañón i formen de nou la Banda, per a eixir del pas en els compromisos de festes.

En 1945 es fa càrrec d’ella el mestre Barceló. En 1947 presa el comandament de la banda el mestre D. Fernando Penella, sent en aquesta època quan es legalitza la banda com a tal societat. En poc temps forma un grup de 35 places.

L’any 1951 i fins a 1982 es fa càrrec de l’Adreça de la Banda D. José Mateu Vicent. De la mà d’aquest gran director, la banda va guanyar bastants premis, sent aquesta l’època més fructífera de la banda,. L’escola d’educands comptava amb 70 alumnes. En 1982 deixa la Banda definitivament, per la seua jubilació, després de 31 anys de dedicació. Li succeeix D. Juan Bta. Climent fins a 1986. En aqueix mateix any, agafa l’adreça D. Vicente Tortosa Palop, jove director, veí de Xella. Forma la primera banda juvenil comarcal que desapareix després de diversos anys d’activitat.

És en 1992 quan es fa càrrec d’aquesta, un músic de la nostra Banda: D. Fº. Marcos Carbonell Argente, professor de Saxofon i en l’actualitat professor de secundària en l’especialitat de música, amb el qual es va aconseguir un Segon Premi en la Tercera secció del Certamen Provincial de Bandes de música de València i un Primer premi en el Certamen de pasdobles Vila de Teulada, tots dos l’any 1994. Crea la banda juvenil.

En 2007es fa càrrec de la banda D. Fernando Sanchís Gandia, veí d’Ontinyent, amb el qual la banda va participar l’any 2010 en la Tercera Secció del Certamen Provincial de Bandes de Música de València.

Cal ressaltar que aquesta banda va celebrar durant l’any 2010 el seu 150 aniversari de fundació, amb una sèrie d’actes per a tots els seus músics, els seus socis, en definitiva, per als amants de la música.

Des de maig de 2013 fins a l’actualitat dirigeix la banda D. Jose Antonio Boluda Ponce, veí de Xella.

En l’actualitat la banda compta amb 61 músics federats i amb 80 alumnes en l’escola d’educands.

Jose Antonio Boluda Ponce, director de la Banda Simfònica Sant Francisco de Paula

Naix a Xella ( València ) en 1975. Realitza els seus primers estudis en la Banda Unió Musical Verge de Gràcia de Xella i en el Conservatori Comarcal de “La Canal de Navarres – Énguera”, continuant els seus estudis en el Conservatori Professional Maestro Vert de Carcaixent on aconsegueix el Premi d’Honor de Grau Elemental i Mitjà en l’especialitat de Bombardino i de Trombó acabant el Grau Mitjà amb Excel·lent de qualificació en ambdues especialitats. Estudia en el Conservatori Superior Municipal de Barcelona i acaba els seus estudis en el Conservatori Superior de València en l’especialitat de Trombó de vares.

En l’apartat de composició cal ressaltar el 3er premi en l’I Concurs nacional de música festera Ciutat de Torrent 2009 modalitat marxa mora, 1er premi i accésit del public en el II Concurs de música festera Ciutat de Torrent 2010 modalitat marxa cristiana, finalista en el concurs de música festera de Calp 2011 modalitat pasdoble fester, Premi del públic en el III Concurs de composició Manuel Carrascosa de Villena en 2015 i finalista en el I concurs de música festera Comparsa Moros Negres Egipcis d’Oriola.

En l’actualitat és professor de trombó, bombardino, tuba i solfeig en diferents escoles de música i en el Conservatori Maestro Ponce de Xella i dirigeix la Banda Juvenil i Banda Simfònica de la Societat Musical Sant Francesc de Paula de Bolbait.

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías