Search
Close this search box.

La FSMCV s’adhereix al Manifest per un Finançament Just

La Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), a través del seu president, Pedro Rodríguez, ha manifestat el seu suport al “Manifest per un finançament just” proposat per la Generalitat i dirigit al Govern central, a través d’una carta a totes les Societats Musicals de la Comunitat Valenciana explicant la situació del finançament tant a les societats musicals, com de les bandes o escoles de música.

“Col·lectius com el nostre es veuen afectats de manera inequívoca i rellevant pel sistema de repartiment a les comunitats autònomes del recaptat a través d’impostos i taxes pel govern central”, assegura Rodríguez.

“En el curs 2014-2015, últim del que tenim dades completes, l’import total de la contractació del professorat ha sigut de 19.000,000 C, mentre les ajudes públiques per a aqueixa mateixa partida han sigut de tan sols 5.400.000 €. Durant aquest període, les societats musicals sol·licitaven de mitjana 3.000.000 € anualment per a la rehabilitació dels seus locals, i la dotació existent ha sigut de 600.000 € en alguns d’aquests últims anys. En aquests moments és a més impossible trobar ajudes públiques importants (més de 300.000 €) com hi ha hagut en altres èpoques per a la construcció de noves seus i auditoris”.

Rodríguez segueix manifestant que “les societats musicals han sol·licitat de mitjana 1.500.000 € anualment per a l’adquisició i reparació d’instruments, i solament es va dotar una partida de 250.000 € que havíem de compartir amb ajuntaments, partida que fins i tot es va reduir després quedant en 210.000 €. Vull exposar amb aquests nombres, que com tots sabeu, les subvencions que se’ns destinen resulten absolutament insuficients“.

“El nou govern valencià, els partits que ho integren, ens han transmés en multitud d’ocasions les dificultats que tenen per a incrementar el nostre finançament per la falta de recursos, Malgrat açò, les corts valencianes van aprovar al novembre passat per unanimitat una pujada d’1.350.000 € para dues partides destinades al col·lectiu i a la seua federació. Desgraciadament ens diu el Conseller que a causa dels últims ajustos dictats pel Govern de Madrid, ens toca una reducció de més del 50% sobre aquesta quantitat que quedarà reduïda a 600.000 € únicament d’increment per a 2016”, contínua el president de la FSMCV.

“Raonant tot açò, et demane, per allò en el que creiem, que ens unim a la petició que ha sigut ja signada per tots els partits polítics de les nostres corts valencianes: PP, PSPV, Compromís, Podem i Ciutadans, Per sindicats i empresaris, Per les nostres universitats. Et demane que lluitem pel que estem obligats a defensar. Pels nostres músics, pels nostres alumnes, pels nostres socis, per la nostra societat i per la gent que ens porta en el seu cor, aquesta vegada, posant-nos al costat d’aquells que ens governen i cridant amb ells: iJa n’hi ha prou!”, conclou Pedro Rodríguez.

El Consell de la Generalitat ha decidit realitzar en els pròxims dies una campanya d’adhesions al Manifest “Per un finançament just”, que ja va ser signat per les universitats públiques valencianes, els empresaris i els sindicats el passat 7 d’octubre, i que també van subscriure més de 300 alcaldes el 23 d’abril d’enguany.

Aquest manifest segueix l’acord unànime de les Corts Valencianes que exigeix en el Govern central una reforma immediata del sistema de finançament autonòmic, el reconeixement dels dèficits de finançament acumulats i l’execució per part de l’Estat d’inversions en infraestructures.

Ara, des del Consell de la Generalitat volen convidar a la societat valenciana, concretament al seu teixit associatiu, a participar en aquesta reivindicació amb la signatura solemne de l’esmentat Manifest en un acte que tindrà lloc el dimecres 28 de setembre, a les 19 h, al Palau de la Generalitat.

Si no poden assistir a l’acte, però sí volen signar el Manifest ho poden comunicar igualment fins al dia 30 de setembre, a l’efecte de fer pública la seua adhesió al document. L’adreça electrònica per a comunicar l’adhesió al manifest o per a qualsevol altra informació o dubte és, secre_transparencia@gva.es

A més, el divendres 30 de setembre, entre les 18 i les 20,30 h, es podrà signar l’adhesió presencialment en les seus de la Generalitat a Alacant (Casa de les Bruixes, Av. Doctor Gadea, 10) i Castelló (Casa dels Caragols, C/ Major, 78).
FSMCV Recolzament al manifest del Consell de la Generalitat

Manifest per un finançament just per a la Comunitat Valenciana

Resolució Corts Valencianes sobre finançament a la Comunitat Valenciana

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías