Search
Close this search box.

La Fundació Daniel i Nina Carasso ha concedit 220.000€ per a finançar el projecte Soundcool

El pròxim 26 de setembre es realitzarà en l’ETSI de Telecomunicació l’acte de concessió de tots els projectes de la Fundació Daniel i Nina Carasso. Entre ells es troben dos projectes relacionats amb SoundCool, sistema de creació musical col·laborativa amb dispositius mòbils, desenvolupat en la Universitat Politècnica de València (UPV) i dirigit en la part tècnica pel doctor Jorge Sastre, i en el qual la Federació de Societats de la Comunitat Valenciana (FSMCV) participa amb la seua xarxa d’escoles de música com a soci.

En total, la Fundació Daniel i Nina Carasso, han concedit 220.000 € per a finançar el projecte Soundcool durant tres anys.

A l’acte assistirà el Director General de Política Educativa de Conselleria d’Educació, Jaume Fullana, la Regidora d’Educació de l’Ajuntament de València, Maria Oliver, el Diputat d’Educació a Les Corts, Josep Francesc Almeria, el President de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Pedro Rodríguez, Alberto González director, de l’ETSI de Telecomunicació. Gema Piñero, en representació de l’Institut de Telecomunicacions i Aplicacions Multimèdia de la UPV, entre uns altres.

Soundcool va nàixer en 2013 d’un projecte de la UPV i des de llavors els han concedit un projecte de la Generalitat Valenciana (2015-2016), i un projecte europeu Erasmus en el qual participen socis d’Itàlia, Romania, Portugal i Espanya (2015-2017).

En els últims anys s’ha conformat un equip pedagògic al voltant del projecte Soundcool (soundcool.org) que, al costat d’un excel·lent equip tècnic i artístic, ha permés desenvolupar una potent eina tecnològica amb capacitat per a crear música de manera col·laborativa amb dispositius mòbils que maneja el mateix alumnat.

Fruit d’aquest projecte i de la potencialitat del sistema, alumnat i professorat han pogut participar en nombrosos festivals de música contemporània: Ensems 2015, INNOVATION: En VIVO! de Berklee College of Music València en el Palau dels Arts, Nits d’Aielo i Art en el Teatre Principal de València, Off_hz, concert MEVArt: Música Electrònica i Video Art II, III, IV i Festival PAM a la UPV.

L’estrena de la Mare dels Peixos, el pròxim mes de desembre en el Palau dels Arts, serà una aposta ferma per crear una òpera a partir d’una rondalla d’Enric Valor, amb música de Jorge Sastre i de Roger Dannenberg. Naix de les sinergies generades entre els centres públics d’ensenyament: IES Arabista Ribera de Carcaixent i CEIP 9 d’Octubre d’Alcàsser, al costat de la Universitat Politècnica de València (UPV), la Universitat de València (UV) i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

Les potencialitats del projecte musical són evidents si tenim en compte que es tracta d’una proposta innovadora dins d’un projecte ambiciós com el que més: la creació d’una òpera en la qual interactuaran professionals de la música al costat d’alumnat de centres educatius de la xarxa pública d’educació primària i secundària al costat de l’alumnat de les escoles de música de la xarxa amb què explica la FSMCV.

El resum dels dos projectes concedits relacionats amb el sistema Soundcool per la Fundació Daniel i Nina Carasso són:

Projecte Soundcool

La Universitat Politècnica de València és l’única universitat tecnològica espanyola que a més de ser referent en l’àmbit cientificotècnic, compta amb una facultat de Belles arts de referència en l’àmbit estatal. Ambdós vessants s’han unit per a crear Soundcool, un sistema basat en dispositius mòbils per a l’ensenyament artístic musical amb grans possibilitats segons el creador del famós programari Audacity, Roger Dannenberg. Amb la col·laboració pedagògica de la Universitat de València, Soundcool s’ha convertit en una aplicació emergent que està sent usada ja en diversos països europeus. El present projecte, de tres anys de durada, té com a objectiu el desenvolupament de la seua part visual, la generació d’un programari suporte per a convertir-la en una eina totalment gratuïta, així com la promoció de l’ús de l’aplicació en col·legis i escoles de música per a la creació col·laborativa audiovisual de ple dret.

Projecte València Music Art Magnets (IES Arabista Ribera, Carcaixent, València)

Aquest projecte té com a principal objectiu interconnectar la societat, el món educatiu i l’art contemporani, des d’una posada en valor de la música, abordant la necessitat d’enfortir les relacions entre aqueixos diferents àmbits a través de la creació col·laborativa. Per a açò, s’articulen dos centres educatius pilot (IES Arabista Ribera i CEIP 9 D’Octubre d’Alcàsser) com a centres Music Art Magnets al costat de la xarxa d’escoles de música de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, sent l’Institut Arabista Ribera, referent en el camp de l’educació artística. La iniciativa, de tres anys de durada, començarà amb dos centres a i anirà creixent i creant una xarxa amb altres escoles que treballaran amb artistes residents i col·laborant amb institucions educatives i culturals locals com l’IVAM. Entre les propostes artístiques de partida destaquen l’estrena de l’òpera la Mare dels Peixos, Electronic Jazz, Ensemble, Metròpolis, Músiques amb molt conte o Universos flotants.

Grans projectes de gran interés cultural centrat en la mateixa Comunitat Valenciana, amb una plantilla de col·laboradors de màxim nivell.

LA NOTICIA ALS MITJANS

Viuvalencia: La Fundación Daniel y Nina Carasso concede por vez primera dos proyectos en la Comunidad Valenciana, en los que participa la FSMCV

Elperiodic.com: La Fundación Daniel y Nina Carasso concede por vez primera dos proyectos en la Comunidad Valenciana, en los que participa la FSMCV

Laveupv:   La Fundació Carasso arriba a València amb 220.000€ per a innovació tecnològica i educativa

Radio Banda: La Fundación Daniel y Nina Carasso concede por vez primera dos proyectos en la Comunidad Valenciana, en los que participa la FSMCV

Compartir:

Últimas noticias

Categorías