Search
Close this search box.

La FSMCV i l’Agència Valenciana de Turisme creen una comissió per potenciar les Societats Musicals com a oferta turística

El president de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), Pedro Rodríguez, i la col·laboradora de la Junta Directiva de la FSMCV, Amparo Máñez, s’han reunit este matí amb el Secretari Autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, amb l’objectiu de situar les SSMM en l’agenda turística valenciana.

La FSMCV i l’Agència Valenciana de Turisme han acordat la creació d’una comissió específica per potenciar les societats musicals (SSMM) com a oferta turística de la Comunitat.

En aquesta trobada s’ha insistit en la importància que els Ajuntaments donen rellevància a les seues societats musicals dins del seu programa turístic i cultural.

“Es un fet que la tradició popular musical de la Comunitat Valenciana és una de les bases de la nostra cultura i es materialitza mitjançant les SSMM, per això fou reconeguda Bé Immaterial de Rellevància Local, i és fonamental que forme part del programa turístic dels nostres municipis i comarques”, ha afirmat Pedro Rodríguez.

Des de la FSMCV s’ha proposat, per exemple, la realització de concerts de bandes en estiu en les principals platges de la Comunitat, així com oferir un acompanyament a l’oferta turística que actualmente es desenvolupa en els pobles de l’interior.

També s’ha comentat que les societats musicals puguen convertir-se en un destí turístic “experiencial” que permeta als turistes viure en primera persona l’oportunitat de passar una jornada gaudint de primera mà de les activitats de les nostres bandes. Actualmente, la FSMCV agrupa a 547 societats musicals i les seues escoles de música.

El Secretari Autonòmic ha comentat que s’està estudiant la incorporació de les activitats de les bandes de música dins del programa MUSIX, i que, efectivament, la nostra singularitat musical ha de ser l’element diferenciador que busca el turista en aquest àmbit.

Marga Landete Carrilero, nova directora de música i cultura popular valenciana

La Conselleria de Cultura ha anunciat el nomenament de Marga Landete Carrilero com a nova directora general adjunta de Música i Cultura popular valenciana de l’Institut Valencià de Cultura (CulturArts).

El president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, va contactar ahir mateix amb ella per traslladar-li la felicitació per part d’aquesta entitat per la incorporació al seu nou càrrec.

“En aquesta primera presa de contacte hi ha hagut molt bona sintonia i ens citem per a treballar el més prompte possible. És molt positiu que fora la pròpia Marga Landete qui va resaltar en esta conversa la importància de les societats musicals en la Comunitat i la necessitat de treballar en reivindicacions històriques de la pròpia FSMCV”, ha destacat Pedro Rodríguez.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías