Search
Close this search box.

La Unió Musical de Alaquàs signa un conveni de col.laboració amb el Ministeri d’Educació de Panamà

Alaquàs, 12 de maig de 2016

El passat mes de abril va ser un gran mes per a la Unió Musical d’Alaquàs. El president de la Societat Musical, Lute Fernández i el seu director, Enric Parreño van fer efectiva la signatura d’un conveni de col.laboració entre el Ministeri d’Educació de Panamá i la Unió Musical d’Alaquàs.

Això comportarà la creació de la “Orquesta panameña de vientos” i una sèrie d’accions dins d’aquest conveni marc.

Aquest conveni va começar a gestar-se de la mà del director de la Banda de la Unió Musical d’Alaquàs, Enric Parreño, que ha realitzat diferents col·laboracions amb projectes similars en Colòmbia i República Dominicana, dirigint en diferents ocasions les agrupacions dels mateixos.

Al mes de febrer una delegació del Ministeri d’Educació de Panamà va visitar les instalacions de la UMA per conéixer de primera mà el funcionament d’una societat musical valenciana, ja que estaven interesats en el ampli moviment bandístic de la nostra comunitat que és referent mundial.

Aquesta visita va coincidir amb la gravació per part de la banda simfònica d’un CD de música del compositor i amic de la UMA J. Salvador González Moreno amb solistes de la talla de Philippe Cuper.

A més de les agrupacions, la delegació panamenya va estar molt interesada en l’escola i el conservatori de la nostra societat, ja que la seua intenció és impulsar la formació musical al seu país amb una estreta col·laboració amb la UMA, motiu pel qual s’ha signat aquest conveni marc que després es dotarà d’accions més concretes per aconseguir el seus objectius.

Com a remat d’aquest conveni el ministeri vol que es materialitze la creació de la “Orquesta panameña de vientos” per fer visible aquest projecte pel qual el seu ministeri aposta de manera tan ambiciosa.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías