Search
Close this search box.

L’Asociación Música Joven ofereix un concert i lliura els premis del III Concurs Internacional de Composició a Beneixida

Beneixida, 6 de maig de 2016

L’Asociación Música Joven oferirà un concert en l’Auditori Municipal de Beneixida (València), el diumenge 8 a les 12h, en el qual se celebrarà el lliurament de premis del III Concurs Internacional de Composició per a banda de música i orquestra juvenil amb l’actuació de l’Orquestra Música Jove de Benimaclet i l’Agrupación Musical de Beneixida, dirigides per Amparo Aguado i Azael Tormo, respectivament.

En el concert, que es realitza després de la signatura del conveni de col·laboració entre les dues societats musicals, s’estrenaran les obres guanyadores de la present edició i es gravarà un CD per al seu ús divulgatiu i educatiu.

La majoria dels compositors d’Europa i Llatinoamèrica, que van presentar un total de 35 treballs inèdits, han donat el seu consentiment per a difondre la seua música, premiada o no, que estarà disponible en la web de l’Associació Música Jove i de la seua recentment creada Biblioteca de Música Lliure (http://biblioteca.musicajove.net) en el mes de juliol, en la qual d’una manera legal i sense cost es pot accedir a la seua descàrrega.

Centenars de bandes de música d’Argentina, Brasil, Colòmbia, Xile, Portugal, Uruguai, i de la Comunitat Valenciana, Catalunya, Madrid, Castella-Lleó… a Espanya, ja han programat en nombrosos concerts les obres premiades en les edicions anteriors.

Samuel Gómez, president de l’Asociación Música Joven assegura que “el concurs comença a consolidar-se amb una notable resposta dels compositors i potenciarem, encara més, la seua projecció internacional”. L’objectiu d’aquesta iniciativa, segons Gómez, “és promocionar a joves compositors i proporcionar a les bandes de música, orquestres, conservatoris, centres i escoles de música un fons d’obres originals i gratuïtes.”

Premiats
En la categoria de banda de música, Javier Martínez (Madrid) rebrà el primer premi, Javier Pinte (Alacant) i David Rivas (Zamora) el segon i Azael Tormo (València) el tercer.

En la secció d’orquestra, que s’inclou en aquesta edició per primera vegada, Matteo Nahum (Itàlia) obtindrà el guardó pel primer premi, Andrés Alfonso Garzón (Colòmbia) el segon, i Josep Ignasi Reverté (Tarragona) el tercer.

A l’acte tenen prevista la seua assistència la majoria dels premiats i Garzón acudirà gràcies al suport del govern colombià.

L’Agrupación Musical de Beneixida finalitzarà el concert amb un tercera part en la qual presentarà al públic assistent el repertori que interpretarà en el Certamen Provincial de Bandes de Música de la Diputació de València el pròxim 28 de maig.

Els premis, atorgats per Consolat de Mar i Ars Estudis, porten aparellat l’edició en pdf de totes les composicions que tinguen el consentiment dels autors, a els qui pertanyen tots els drets derivats de la seua música encara que cedeixen a l’Associació Música Jove (AMJ) promocionar-la i difondre-la, un dels seus objectius socials.

Jurado de qualitat
El prestigiós jurat, format per Antón Alcalde Rodríguez, Francisco José Martínez Gallego i Vicente Ortiz Gimeno va tenir molt difícil la decisió donada la qualitat de les obres presentades. La convocatòria per al IV Concurso Internacional de Composición quedarà oberta entorn del mes de desembre amb diverses novetats. L’Associación Música Joven informarà puntualment de les bases i els detalls a través de la seua pàgina web.

L’Asociación Música Joven és una societat musical fundada al juny de 1994 que agrupa tres grans activitats: la docent (Taller de Música Jove), l’artística (Orquestra, Cor i Banda Música Jove) i la divulgativa (el Mini Auditori, Concurs Internacional de Composició, Biblioteca…) La societat musical realitza activitats setmanalment organitzades i amb la participació de les més de cinc-centes persones entre socis, alumnat i professorat que la conformen. AMJ, una organització sense ànim de lucre, és membre de la FSMCV, la Federació de Centres de Música Autoritzats i Conservatoris de la Comunitat Valenciana (Fecemac-CV), la Red Española de Escuelas de Música (REEM) i l’European Modern Music Network (EMMEN).

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías