Search
Close this search box.

Les Arts i la FSMCV col·laboren en activitats de formació, divulgació i promoció musical

El Palau de les Arts Reina Sofia i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) col·laboraran en activitats de formació, divulgació i promoció musical, segons l’acord subscrit entre ambdós institucions.

L’acte, que es va presentar ahir pel matí al Palau de Les Arts, va comptar amb la presència del president de la FSMCV, Pedro Rodríguez; l’intendent i director artístic de Les Arts, Davide Livermore; i el director econòmic-administratiu del centre cultural, Francisco Potenciano. A més, este acord compta amb el recolzament de Cultura de la Generalitat.

 

Els responsables de Les Arts van voler destacar el gir que s’està donant a l’espai “per tal que siga un referent operístic, però també per tal de reafirmar l’ampliació de la programació i utilització d’aquest espai per tots els valencians i valencianes per a altres activitats artístiques d’una manera més habitual com és este cas, el de la programació de concerts de les societats musicals valencianes, un dels nostres majors valors artístics i socials, un moviment de cohesió social importantísim”.

Per la seua banda, el president de la FSMCV va afirmar que “estem satisfets amb el conveni que s’ha signat hui perquè significa que dins de la programació anual de Les Arts participaran de forma habitual, i amb tots els drets, les societats musicals de la Comunitat Valenciana, clar representant de la nostra cultura”.

El principal objectiu és aunar les potencialitats del complex cultural amb les que ofereix la Federació amb accions com la promoció de les formacions dependents de les societats musicals mitjançant cicles, audicions i certàmens en Les ARts o la difusió entre aquestes de l’activitat que realitza el centre cultural.

L’acord contempla, a més, condicions favorables d’accés a les societats musicals a la programació habitual de Les Arts, així com l’obertura a aquest col·lectiu de sessions de treball de la Orquestra de la Comunitat Valenciana i del Centre Plácido Domingo, a més de assajos generals de les representacions operístiques.

 

Així mateix, també es recull la possible participació d’intèrprets de les societats musicals en la oferta musical de Les Arts i dotació, dins de les possibilitats de l’enclavament artístic, d’infraestructura i recursos per a les trobades de la Jove Banda i de la Jove Orquestra de la FSMCV.

A l’apartat educatiu, Les Arts i la FSMCV estipulen també l’organització de classes magistrals i altres activitats formatives de primer nivell per al col·lectiu de les societats musicals vinculat als protagonistes de l’oferta artística de Les Arts.

 

Bandes a Les Arts

El conveni marc inclou també el desenvolupament de les pròximes edicions del cicle “Les Bandes a Les Arts”, que anualment acull les instal·lacions de l’edifici dissenyat per Santiago Calatrava.

Particularment, ambdós institucions convocaran un concurs entre les societats musicals pertanyents a la FSMCV per a que presenten projectes amb què cobrir, segons el pressupost disponible en cada anualitat, el major nombre d’espectacles. Una comissió mixta establirà el nombre de projectes a exhibir segons la qualitat d’aquestos i la disponibilitat d’espais per a presentar-se.

El text inclou, també, la voluntat d’integrar en aquest cicle activitats coincidents amb manifestacions festives i culturals del territori valencià.

 

Dos referents culturals

La FSMCV agrupa a 547 societats musicals, amb 40.000 músics (el 50% d’Espanya), 60.000 alumnes, 200.000 socis i 1.686 formacions (1.075 bandes, 174 orquestres, 233 cors, 133 grups de cambra…).

Les Arts, per la seua banda, sustenta el seu projecte artístic en el Centre Plácido Domingo, el Cor de la Generalitat i l’Orquestra de la Comunitat Valenciana, aquesta darrera considerada per la crítica com una de les millors formacions del continent. Roberto Abbado i Fabio Biondi són els actuals directors musicals de la OCV, que junt amb Ramón Tebar conforma la terna de batutes de referència de Les Arts per a les pròximes temporades.

Fins ara, l’enclavament cultural ha obert les seues portes i espais a bandes en cicles com “Les Bandes a Les Arts”, mentre que per la seua banda, destacades figures vinculades al teatre d’òpera com Plácido Domingo o Zubin Mehta han col·laborat amb reputades societats musicals de la Comunitat Valenciana.

 

Compartir:

Últimas noticias

Categorías