Search
Close this search box.

Música i Tradició en l’Entrada de Bandes de Música en les Festes de Moros i Cristians d’Ontinyent

Ontinyent, 25 d’agost de 2016

A Ontinyent ja es respira a pólvora, música i festa. Hui dijous 25 d’agost és el dia de la multitudinària Entrada de Bandes de Música i de la Gran Desfilada d’Alardos, previ a les Entrades dels bàndols cristià i moro del divendres, autèntic plat fort de la programació.

Des de la plaça de la Concepció i pels carrers Gomis i Maians, l’Entrada de Bandes de Música començarà avui dijous a les 18.00 h. En finalitzar, totes les bandes participants interpretaran conjuntament la marxa mora “Ximo” en la plaça Major.

A les 23.00 h, la Gran Desfilada d’Alardos, a ritme de pasdoble per les avingudes Almaig, Daniel Gil i plaça de la Concepció.

El dissabte, la celebració continua amb el Contraban, la Baixada al calvari de Santa Anna i el castell de focs artificials.

La festa de Moros i Cristians d’Ontinyent ha sigut declarada d’Interès Turístic Nacional. La presa de Tetuán per les tropes espanyoles, i la gratitud mostrada a la imatge del Santíssim Crist de l’Agonia, va fer que en la Vila d’Ontinyent nasquera en 1860 la festa de Moros i Cristians. Els festejos tenen el seu inici el tercer diumenge del mes d’agost amb una missa a les portes de l’ermita de Santa Ana, que és el preàmbul religiós a l’esclat de la representació de la contesa.

 

Compartir:

Últimas noticias

Categorías