Proves d’accés 2016-17 de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València.

València, 6 de juliol de 2016

Es convoquen les proves d’accés 2016-17 de l’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València. Les proves tindran lloc a partir del dia 24 d’octubre de 2016 a la Sala Charles Darwin de l’Aulari Interfacultatiu (Av. Primer de Maig, s/n), al Campus de Burjassot.

REQUISITS PER ALS CANDIDATS:

· Edat màxima: 23 anys.

· Estudis musicals: estar cursant com a mínim els últims cursos d’ensenyaments professionals de música.

· Es valorarà positivament: estar cursant estudis universitaris.

OFERIXEN:

• Ajudes econòmiques per a formació musical.

• Reconeixement acadèmic per als estudiants de la Universitat de València (2 crèdits ECTS / 5 crèdits de lliure opció per curs).

• Formació pedagògica i musical.

• Promoció de solistes en concerts cambrístics o amb l’orquestra.

• Promoció de grups de cambra sorgits de l’orquestra.

• Possible gira nacional i/o internacional.

La temporada d’assaigs regulars de l’orquestra és de setembre a juny. Els assaigs es fan cada dilluns de 19:00 a 22:00 hores i cada dijous de 20:00 a 22:00 hores, a la Sala Charles Darwin de l’Aulari Interfacultatiu (Av. Primer de Maig, s/n), del Campus de Burjassot.

Per preinscriure’s a les proves, cal emplenar el formulari de la nostra pàgina web www.fundaciouv.es/aam o telefonar a l’oficina de l’Àrea d’Activitats Musicals de la Universitat de València al 96 398 30 71 o al 96 398 31 96, abans del 21 d’octubre de 2016.

ORQUESTRA FILHARMÒNICA DE LA UNIVERSITAT DE VALÈNCIA

Hilari Garcia Gázquez, és el director L’Orquestra Filharmònica de la Universitat de València (OFUV). Fou creada l’any 1995 per a donar resposta i cohesió a les diverses ofertes d’agrupacions instrumentals formades per estudiants. Té una plantilla de 80 joves músics, majoritàriament universitaris, l’edat mitjana dels quals és de 20 anys. La seua finalitat és proporcionar-los una formació d’alta qualitat en interpretació orquestral, amb professorat especialitzat per a cadascuna de les famílies instrumentals. A més, cal remarcar que la seua activitat es realitza de manera estable amb dos assaigs setmanals al llarg de tot l’any acadèmic, cosa que li permet abordar amb solvència un repertori de gran dificultat i projecció.

Del seu repertori destaquem Éclairs sur l’au-delà de Messiaen, Háry János de Kodály, Pétrouchka, L’Oiseau de feu i Le Sacre du printemps de Stravinsky, El sombrero de tres picos de Falla, Simfonia núm. 9 de Dvorák, Tableaux d’une exposition de Mussorgski, Daphnis et Chloé de Ravel, The Planets de Holst, Scheherezade de Rimski-Korsakov, Messa da Requiem de Verdi, Simfonia núm. 4 de Brahms, Simfonia núm. 5 de Xostakóvitx, etc.

Per al curs 2016/2017 una de les obres centrals de la programació serà la Simfonia núm. 2 de Rakhmàninov.

Al llarg dels seus vint anys d’història, han passat per l’OFUV més d’un miler de joves músics, molts dels quals a hores d’ara desenvolupen la seua activitat interpretativa en orquestres espanyoles i europees o exerceixen la docència en diferents conservatoris professionals i superiors. A més, l’OFUV desenvolupa, en col·laboració amb l’Aula de Música del Vicerectorat de Cultura i Igualtat de la Universitat de València, un cicle de recitals i concerts de cambra en diversos centres de la Universitat, cosa que enriqueix la formació dels seus membres en la interpretació d’aquest tipus de repertori.

L’OFUV actua regularment al Palau de la Música de València i a l’Auditori de Saragossa i ha efectuat nombrosos concerts en diverses sales i auditoris d’Espanya i Europa com el Palau de les Arts Reina Sofia de València, l’Auditori de Barcelona, l’Auditori de Lleó, l’Academia Philharmonicorum de Liubliana, l’Austria Center Vienna o el Mozarteum de Salzburg. L’any 1998 va participar en la XXVII edició del Concurs Internacional de Joves Orquestres realitzat a Viena (Àustria), on va obtenir el primer premi en la categoria d’orquestres simfòniques.

L’OFUV és membre de l’Associació Espanyola de Joves Orquestres (AEJO) i de la Xarxa Europea d’Orquestres Universitàries (ENUO). Gràcies al seu impuls, es crea el 2015 SINERGIA (Xarxa d’Orquestres Universitàries Espanyoles), de la qual és membre. A més, el Taller de Luthería Sergi Martí hi col·labora en el manteniment i la cura dels seus instruments de corda. Les activitats de l’OFUV es realitzen amb el patrocini de l’Àrea d’Activitats Musicals de la Fundació General de la Universitat de València i del Santander.

MÉS INFORMACIÓ:

www.fundaciouv.es/aam

orquestra@uv.es

Tel: 96 398 30 71/ 96 398 31 96

Compartir:

Últimas noticias

Categorías