Search
Close this search box.

S’alça el teló de la música clàssica a Peníscola

Del 13 al 24 de setembre a Peníscola
L’Ajuntament de Peníscola i la Diputació de Castelló posen en marxa i patrocinen la 32ª edició del Cicle de Concerts de Música Clàssica de la localitat, que comença hui dimarts 13 de setembre i s’allargarà fins al 24 de setembre. El certàmen compta, per altra banda, amb la col.laboració de l’Associació Musical Verge de l’Ermita de Peníscola.

Salvador García Sorlí, director del Cicle, explica que comencem “aquest cicle, que dirigisc des de fa 12 anys, i al qual deposite molta il.lusió, ja que intentem programar grans concerts, amb una altíssima qualitat”.

L’alcalde de Peníscola, Andrés Martínez, destaca per la seua banda que “el cicle de clàssica és ja una cita més que consolidada a la nostra població, amb més de tres dècades de vida i un històric de concerts que ha cultivat molts èxits. Amb un públic fidel, Peníscola acull una nova edició amb concerts d’altíssima qualitat programats que contribuiran de segur a sumar prestigi al certàmen musical”. L’alcalde ha volgut també “agrair a la direcció del cicle la seua implicació i professionalitat que garanteixen el futur del mateix i el projecten, un cop més, com a cita ineludible per als amants de la música clàssica”.

Demà a les 22 hores, al saló gòtic del Castell, actuarà el pianista català Carlos Bianchini qui, amb una àmplia trajectòria de caràcter internacional, oferirà un concert amb peces compostes per ell mateix. “Bianchini es nodreix del jazz i és un compositor i pianista molt interessant, que aposta per música molt romàntica que perfectament podria ser la banda sonora d’algunes pel.lícules”, explica García Sorlí.

El Cicle de Concerts de Música Clàssica, com no podia ser d’una altra manera i ja des del seu naixement, ofereix el diumenge 18 de setembre la seua tradicional Missa i Pregària del Pescador, en l’església Sta. Maria, a les 12 hores. El fundador del Cicle de Concerts de Música Clàssica, el mestre Vittorio Cacciatori, va compondre aquesta peça, escrita per Juan Bautista Simó i que serà interpretada per la Coral Polifónica de Peníscola i la Orquestra de Cambra Santa Maria.

El programa del Cicle continuarà el dimarts 20 de setembre, amb el concert de Vents a Cinc, un quintet de vent clàssic format per flauta, oboè, clarinet, fagot i trompa, i amb músics procedents de la comarca del Baix Maestrat.

D’altra banda, el dijous 22 de setembre a les 22 hores tindrà lloc el recital líric “Torna-me’l a dir”, de AdeaCambra, i a on es parlarà d’emocions, de sentiments, d’amor, de desamor, d’enamoraments eterns i d’enamoraments passatgers.

Finalment, la programació es tancarà el dissabte 24 de setembre en el Palau de Congressos de Peníscola, amb Matthew Baker i Gianluca Tavalori com a contrabaixos solistes. A més, García Sorlí avança que la primera de les obres del programa ha estat composta pel compositor valencià Andrés Valero-Castells en 2015, i dedicada al solista convidat al concert Matthew Baker. La segona de les obres és un concert per a dos contrabaixos composat originalment per a aquesta orquestra de cambra, transcrit per encàrrec per a la nostra orquestra per Juan Luís Roig Colom”.

Tots els concerts són gratuïts, excepte l’últim, el de la OSP, que té un preu d’entrada-donatiu de 5€ per a l’Escola de Música de la població.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías