Search
Close this search box.

Set Trobades de Bandes de Música programades de juny a setembre en la província de Castelló

Castelló, 23 de juny de 2016

El cap de setmana passat va tenir lloc la primera Trobada de Bandes de Música programades per als mesos de juny a setembre i patrocinades per la Diputació de Castelló.

La XXII Trobada de Bandes de Música Plana Baixa va tenir lloc el cap de setmana passat en el municipi Les Alqueríes. Les bandes que van participar en la desfilada, al so de la interpretació d’un pasdoble, van ser l’Agrupació Musical Santa Cecília d’Almenara, Unió Musical Eslidense, Societat Unió Musical Santa Cecília de Moncofa, Associació Musical Artística Nulense, Unió Musical la Lira de Vila-real, Agrupació Musical Artística Santa Cecília de la Vilavella, Unió Musical Alqueriense.

Després de la imposició de corbanites i el lliurament d’un triple CD de la UMA, tots els músics junts van interpretar l’Himne Regional per a tancar la Trobada.

Pròximes Trobades de Bandes de la província de Castelló

Les pròximes Trobades de Bandes es realitzaran, a més de la ja celebrada en la comarca de Plana Baixa, en els següents municipis: el 16 de juliol a Altura (Alt Palancia), el 3 de setembre a Traiguera (Baix Maestrat); el 10 de setembre a Llucena (LŽAlcalatén-Alt Mijares); el 17 de setembre a Bell-lloc (Plana Alta), el 18 de setembre a Tales (Plana Baixa), i el 26 de setembre conclouran a Catí (Els Ports- Alt Maestrat).

Aquests concerts suposen a més del respatler a les més de 80 societats musicals amb les quals explica la província de Castelló, a la dinamització turística dels pobles a través d’una oferta cultural de qualitat.

El vicepresident provincial i diputat de Cultura, Vicent Sales, ha presentat els concerts d’enguany al costat del president de la delegació a Castelló de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana, Juan Bautista Monroig, i la vocal de la Junta Directiva, Daniela González Almansa.

“És una ocasió perfecta perquè músics joves i majors dels diferents municipis de cada comarca convisquen i mostren els seus millors coneixements musicals amb els quals gaudeix la població del municipi on es realitza la trobada. A més, és un element dinamitzador de l’activitat del municipi acollidor, ja que s’espera l’assistència d’una mitjana de 200 persones per concert”, ha indicat el vicepresident.

No obstant açò, Sales ha posat l’accent a més en què “les bandes de música són l’element cultural més arrelat en els pobles castellonencs, per açò cuidem al màxim aquestes formacions des de les escoles d’educandos fins a aquestes trobades per a garantir la seua continuïtat, siga en el poble més xicotet o en el més gran. Només en les escoles d’educands que segueixen ensenyant música als més joves s’estima en més de 4.600 els alumnes en 70 municipis de la província. Les bandes de música constitueixen un fenomen sociocultural únic en l’àmbit mundial, que les converteix en antigues ambaixadores de les nostres terres.

Juan Bautista Monroig ha agraït “l’impuls a les bandes de música que es realitza a través d’aquesta convocatòria de la Diputació en la qual participen les 82 societats musicals de la província. És una forma que el municipi que les acull es convertisca en capital comarcal de la música durant aqueix dia, i que supose un atractiu cultural i turístic”.

Les Trobades de Bandes es realitzaran en els següents municipis: el 19 de juny a Les Alqueries (Plana Baixa); el 16 de juliol a Altura (Alt Palancia), el 3 de setembre a Traiguera (Baix Maestrat); el 10 de setembre a Llucena (LŽAlcalatén-Alt Mijares); el 17 de setembre a Bell-lloc (Plana Alta), el 18 de setembre a Tales (Plana Baixa), i el 26 de setembre conclouran a Catí (Els Ports- Alt Maestrat)

 

Compartir:

Últimas noticias

Categorías