Search
Close this search box.

Bankia, la FSMCV i l’IVC convoquen la segona edició dels ‘Premis Bankia al talent musical’

Bankia, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) i l’Institut Valencià de Cultura (IVC) han convocat la segona edició dels ‘Premis Bankia al talent musical’, als quals es poden presentar candidatures fins al pròxim 30 de juny.

Aquests premis, que formen part del programa ‘Bankia Escolta València’, tenen per objectiu donar suport a el desenvolupament de la societat valenciana a través del reconeixement de les persones i entitats que estan desenvolupant projectes d’excel·lència de referència nacional i internacional en els diferents àmbits de la música.

Els ‘Premis Bankia al talent musical’ compten amb cinc categories: ‘Premi al músic valencià’, ‘Premi a la Formació Musical Valenciana de caràcter professional’, ‘Premi a l’investigador valencià’, ‘Premi al projecte educatiu Musical’, i ‘Premi a l’activitat empresarial o emprenedora relacionada amb la música’.

La periodicitat d’aquests premis és biennal, la primera edició es va celebrar en 2017, i l’import de cadascuna de les cinc categories ascendeix a 20.000 euros.

El president de la FSMCV, Pedro Rodríguez, ha assenyalat que “aquestos premis constitueixen un important impuls per a donar a conéixer el talent musical de la Comunitat Valenciana. Són nombrosos els músics valencians que estan realitzant una aportació extraordinària a la música tant al nostre país com fora de les nostres fronteres i aquestos premis són una forma de reconéixer la seua gran aportació a la cultura”.

El director corporatiu de Bankia a València i Castelló, Jaime Casas, ha subratllat que “la segona convocatòria d’aquestos guardons són una mostra més del compromís de Bankia en el reconeixement a unes societats musicals que representen un fenomen social i cultural d’enorme envergadura a la Comunitat Valenciana i que vertebren el territori”.

Des de l’Institut Valencià de Cultura, Marga Landete, directora adjunta de Música i Cultura Popular, ha apuntat que “el sector musical valencià necessita ser conegut i reconegut i aquestos guardons bianuals contribueixen a fer-ho visible premiant la trajectòria de persones destacades de la nostra música”.

Categories dels premis

– El ‘Premi al músic valencià’ premiarà a un músic professional valencià que desenvolupe una labor rellevant en matèria musical ja siga en l’àmbit nacional o internacional. Així, el premi es dirigeix a intèrprets, directors, compositors, docents o músics que desenvolupen la seua activitat en un o més àmbits musicals. Es valorarà també el seu currículum, trajectòria, rellevància i potencialitat.

– El ‘Premi a la Formació Musical Valenciana de caràcter professional’ reconeixerà a un conjunt instrumental o vocal. El grup haurà de tindre un mínim de tres components, a més de personalitat jurídica pròpia, no dependre de cap administració i ser resident a la Comunitat Valenciana. El jurat també valorarà la seua trajectòria, la rellevància nacional i internacional i la projecció professional.

– El ‘Premi a l’investigador valencià’ premiarà a un investigador que haja realitzat reflexions, innovacions o aportacions relacionades amb la música en qualsevol terreny com, per exemple, l’educació, cultura, sociologia, història, economia, etc. El jurat també valorarà els treballs d’investigació com a tesis doctorals o treballs de fi de màster, i qualsevol publicació o projecte editorial. També es tindrà en compte la rellevància, el rigor científic, l’originalitat, i la potencial capacitat de l’estudi per a transformar o millorar l’ecosistema musical.

– El ‘Premi al Projecte Educatiu Musical’ s’atorgarà a un centre educatiu valencià que desenvolupe un projecte educatiu innovador relacionat amb l’educació musical en qualsevol àrea, ja siga per l’elaboració de materials didàctics o per la utilització de la música com a eina per a la millora d’oportunitats per als estudiants. Podrà optar a aquesta modalitat qualsevol centre educatiu de titularitat pública o privada que impartisca ensenyaments reglats o no reglats. No obstant això, no poden participar projectes educatius universitaris o de postgrau ni pertanyents a centres d’ensenyaments artístics superiors.

– El ‘Premi a l’Activitat Empresarial o emprenedora relacionada amb la música’ està dirigit a qualsevol entitat jurídica privada o persona física situada a la Comunitat Valenciana i que duga a terme una activitat empresarial relacionada amb els diferents àmbits de la música. El jurat tindrà en compte a l’hora de valorar la candidatura la seua trajectòria, la seua dimensió innovadora i la seua capacitat per a satisfer les demandes de la societat.

Les candidatures presentades seran valorades i seleccionades per un jurat format per personalitats rellevants del món de la cultura i les institucions culturals, que serà presidit pel president de la FSMCV.

I edició ‘Premis Bankia al talent musical’

Els guardonats en la I edició d’aquestos premis celebrada en 2017 van ser:

– ‘Premi al músic valencià’ – Carles Santos Ventura ex aequo amb Llorenç Barber Colomer.
– ‘Premi a la formació musical valenciana de caràcter professional’ – Capella de Ministrers ex aequo amb Spanish Brass.
– ‘Premi a l’investigador musical’ – Jorge Sastre Martínez.
– ‘Premi al projecte educatiu musical’ – ‘Experimentarts: música, creativitat i aprenentatge col·laboratiu’ de l’IES Arabista Ribera de Carcaixent.
– ‘Premi a l’activitat empresarial o emprenedora relacionada amb la música’ – Consolat de Mar S.L.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías