Xert celebra la “III Trobada d’Escoles de Música enfront del Despoblament’, impulsat per la Generalitat Valenciana i FSMCV

Les 15 societats de la comarca del Baix Maestrat es van reunir ahir, diumenge 9 de juny, en una jornada cultural i de convivència

José Antonio *Redorat, director general d’Administració Local: «Amb esta iniciativa contribuïm a difondre la riquesa dels municipis considerats en regs de despoblació i donem a conéixer el potencial de l’interior de la Comunitat a través de les seues societats musicals»

Daniela González, presidenta de FSMCV: «Som un col·lectiu vertebrador i amb un gran potencial per a divulgar qüestions que afecten el nostre territori»

10/06/2024. VALÈNCIA. Presidència de la Generalitat Valenciana, a través de la direcció general d’Administració Local, i la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenicana (FSMCV), van celebrar diumenge passat, 9 de juny, el tercer ‘III Trobada d’Escoles de Música enfront del Despoblament’. La jornada va tindre lloc a Castelló, en el municipi de Xert.

Després de dos edicions recorrent els municipis de Sempere, Benissuera i Castellnovo, esta tercera cita va unir a l’alumnat de les 15 societats musicals de la comarca del Baix Maestrat, amb més de 230 intèrprets desfilant pels carrers de la localitat per a finalitzar amb un gran concert conjunt.

Les agrupacions participants van ser la Societat Musical L’Aliança de Vinaròs, la Unió Musical de Traiguera, l’Associació Musical Ciutat de Benicarló, l’Associació Musical Filharmònica Rossellana, l’Associació Musical Santa Cecilia d’Alcalà de Xivert, l’Agrupació Musical Santa Magdalena de Pulpis, la Unió Musical Santa Cecilia de Cervera del Maestre, la Societat Musical Santa Cecília de la Jana, la Banda de Música Santa Cecília de Sant Mateu, l’Associació Musical Verge de la Ermitana de Peníscola, l’Associació Musical Sant Jordi, l’Agrupació Musical Vila de Càlig, la Unió Salsadellense, la Unió Musical Xertolina i l’Agrupació Musical Santa Cecilia de Canet lo Roig.

“La col·laboració entre municipis s’ha convertit en una experiència enriquidora, en la qual la música exercix un paper fonamental pel seu valor formatiu, educatiu, social i d’unió”, assegura el director general de l’Administració Local.

El projecte posa en valor a les societats musicals de la Comunitat Valenciana com un moviment artístic, educatiu i associatiu únic en el món. «Som un element vertebrador d’en la Comunitat Valenciana, som presents en el 95% de municipis amb més de 500 habitants del nostre territori, una xifra que parla del nostre potencial en qüestions tan importants com la despoblació», expressa la presidenta de FSMCV, Daniela González.

Estes trobades enfront del despoblament van nàixer en 2022 per a difondre la riquesa dels municipis considerats en risc de despoblació i donar a conéixer el potencial de l’interior de la Comunitat Valenciana a través de les seues societats musicals.

WhatsApp Image 2024 06 12 at 11.46.44 1
‘III Trobada d’Escoles de Música enfront del Despoblament’ celebrat a Xert. FSMCV

Compartir:

Últimas noticias

Categorías