Search
Close this search box.

LA FSMCV ret homenatge en els XVII Premis EUTERPE 2016 al President de Bankia amb el pasdoble “Goiri”

L’Auditori Municipal de Cullera ha acollit aquesta vesprada el lliurament dels XVII Premis Euterpe que la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV) atorga cada any a la Gala de la Música. Les múltiples candidatures presentades cercaven alçar-se amb un dels nou premis que reconeixen a les persones, institucions i empreses que dediquen els seus esforços a l’impuls i desenvolupament de la música valenciana. Es tracta dels guardons més importants per a músics i institucions, i constitueixen un referent cultural molt important per al món de la música.

La Jove Banda Simfònica de la FSMCV, dirigida per Pablo Marquès Mestre, amenitzava la Gala amb la interpretació de quatre pasdobles. En primer lloc s’interpretava “Música i Poble” del compositor Ferrer Ferran dedicat a la Federació. També es va poder escoltar “100 anys noble i liberal” del compositor Rafael Talens en reconeixement a la SMI Santa Cecília de Cullera, mentre que l’obra de Ferrer Ferran “Amunt pirris” homenatjava a la SM Ateneu de Cullera. L’última de les interpretacions de la Jove Banda Simfònica de la Federació va estar dedicada a l’estrena de l’obra “Goiri” en honor al premi extraordinari José Ignacio Goirigolzarri, president de Bankia.

Aquest Premi Extraordinari que atorga la FSMCV homenatja José Ignacio Goirigolzarri, president de Bankia, pel suport brindat a les Escoles de Música mitjançant el projecte Bankia Escolta València, i com a reconeixement a la rehabilitació de l’històric edifici de la Alqueria Julià com a pròxima seu de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana. En aquesta mateixa categoria, la FSMCV va voler destacar la dedicació de Francisco Pontones, ex assessor de la Diputació de València en assumptes musicals, pels seus esforços en el desenvolupament, visibilitat i impuls de la música valenciana.

Aquesta és la segona ocasió en la qual es fa lliurament del premi a la projecció internacional d’un músic, sent Pablo Rus Broseta, compositor, director i saxofonista, reconegut per l’excel•lència de la seua carrera professional desenvolupada en diferents països europeus, Argentina i Estats Units. Amb aquest guardó la FSMCV vol premiar als músics valencians federats que exerceixen en altres països com a estendard d’un moviment associatiu que aglutina 547 societats musicals, 40.000 músics i 60.000 alumnes.

Simfonia d’una festa

El Premi Euterpe a la creació musical simfònica ha recaigut en José Suñer per “El jardí de les Hespérides, mentre que la millor creació per a festa ha estat “Júlia” d’Enrique Alborch. El reconeixement a tota una vida dedicada al desenvolupament d’una Societat Musical ha estat protagonitzat per Federico Calabuig de la Societat Banda Instructiva Musical d’Alfarrasí. Calabuig, que després de 71 anys en la gestió de la Societat segueix en actiu, conforma la primera generació de tres dedicades a la música.

A la categoria de recerca, desenvolupament i innovació en Societats Musicals s’ha destacat la iniciativa aulavirtualmusica.com de Cristóbal Navarro i Sergi Rajadell, pertanyents a la Societat Musical de Canet d’en Berenguer; el premi a la millor publicació de recerca musical ha estat atorgat a Abel Soler de la Societat Musical Primitiva d’Albaida per “La música vella”, i la nominació guanyadora al millor enregistrament i producció va ser per a “Amadaràs” presentada per la Unió Musical Benicadell.

El M.I. Ajuntament de Cullera era condecorat per la FSMCV als XVII Premis Euterpe a la categoria d’institució o empresa pública gràcies a la candidatura presentada per l’Ateneu Musical de Cullera i la SMI Santa Cecilia de Cullera. També s’ha premiat a la Unió Protectora Musical de Vallada per la seua participació federal.

La Gala de la Música, presentada per les periodistes Sara Sanjuan i Bea Colom, ha comptat amb la presència de nombrosos assistents, entre els quals es trobaven figures de la política i cultura valenciana, com el conseller d’Economia, Xavier Climent, el diputat de Cultura, Xavier Rius, el subdirector de CulturArts, Leonardo Marquès, i l’alcalde de Cullera, Jordi Mayor, que van acompanyar a la multitud de delegacions de la FSMCV que va celebrar la festa de la música valenciana.

 

Compartir:

Últimas noticias

Categorías