Search
Close this search box.

El President de la Generalitat lliurarà els XIX Premis Euterpe de la FSMCV

El pròxim dijous 22 de novembre, amb motiu de la festivitat de Santa Cecília (patrona de la música), el President de la Generalitat lliurarà els XIX Premis Euterpe de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV).

En aquest sentit, Ximo Puig rebrà en el Palau de la Generalitat a les 19.00 hores a la FSMCV i a tots els guardonats. Aquests premis són convocats anualment per la Federació amb la finalitat d’homenatjar a la música valenciana i amb ells es pretén reconèixer a les persones, entitats i iniciatives que han destacat en l’àmbit bandístic o orquestral, per la seua contribució al moviment de les societats musicals així com en altres manifestacions musicals d’interès notori.

Amb aquestos premis, la FSMCV pretén mantindre un esforç col·lectiu, que siga mereixedor de reconeixement, de tots aquells que aposten decididament per mantindre, impulsar i desenvolupar la cultura musical de la Comunitat Valenciana.

Per primera vegada en la seua història, els Premis Euterpe 2018 han incorporat un reconeixement a la contribució a la Igualtat de gènere en l’àmbit de la música i que ha sigut seleccionada per una comissió composta per la exministra de Cultura Carmen Alborch, qui va faltar recentment; la secretària general de “Clásicas y Modernas” (associació que defensa entre altres temes la igualtat de gènere en la cultura), Marina Gilabert; i el propi president de la FSMCV, Pedro Rodríguez.

Els guardonats en la XIX edició dels Premis Euterpe, que van ser anunciats en la 50éna Assemblea General de la FSMCV que es va celebrar en el Palau de Congressos de València el 6 d’octubre, són:

Premi Euterpe a la participació federal: Societat Musical de Segorbe
Premie Euterpe a la dedicació a la seua Societat Musical: Antonio Moltó Sanchis de la Unió Musical Contestana
Premi Euterpe a la institució o empresa pública o privada: Ajuntament de Sax
Premie Euterpe per la Contribució a la Igualtat de Gènere en l’àmbit de la Música Valenciana: Projecte Dones i Bandes
Premi Euterpe extraordinari de la Junta Directiva: al Palau de la Música de València (serà arreplegat per Gloria Tello, regidora de Cultura de l’Ajuntament de València).
Premi Euterpe extraordinari de la Junta Directiva: Ximo Puig, president de la Generalitat.

Actuacions per commemorar el Dia de Santa Cecília en el Palau de la Generaliat

Com cada any, els actes de la FSMCV per a la celebració de Santa Cecília començaran el 22 de novembre a les 12:00 hores amb una actuació del quintet de metalls Back to Brass en la porta del Palau de la Generalitat (C/Cavallers).

A les 19:00 hores es realitzarà la recepció, per part del President de la Generalitat, a la Junta Directiva de la FSMCV i es lliuraran els XIX Premis Euterpe.

Després del lliurament dels guardons, la Societat Musical de Segorbe (Premi Euterpe 2018) oferirà en el mateix Palau de la Generalitat un breu concert en el qual interpretaran peces del repertori tradicional musical valencià.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías