Search
Close this search box.

Acull l’exposició “Les Nostres Compositores”

Presidència de GVA posa al servei de les Societats Musicals la mostra expositiva “Les Nostres Compositores” amb la finalitat de difondre la història femenina de la música que fins ara quasi ha passat desapercebuda. A més, amb aquesta mostra, col·laborem a augmentar l’oferta cultural de les nostres entitats federades.

Aquesta exposició naix fruit de la col·laboració de la  FSMCV amb Presidència de la Generalitat Valenciana. Es tracta d’una exposició amb il·lustracions realitzades per Carla Fuentes i textos de Raquel Lacruz que recopila la trajectòria de creadores com l’esclava Hind; les germanes Francisca, Ambrosia i María Luisa Pitarch, que componia en el convent en el segle XIX; María Carbonell García, la subpriora que componia música profana; o Lola Vitòria Tarruella, la compositora amb dots esotèrics que va ser empresonada durant la Guerra Civil per les milícies republicanes. També trobem altres com Lolita Soriano, creadora del primer himne del València C.F., desconegut per la gran majoria dels afeccionats i afeccionades; Ethelvina Ofelia Raga Selma, pianista de cinema mut; Matilde Salvador Segarra, la gran compositora de la Comunitat Valenciana; María Luisa Campos Cutayar, que va compondre una sonata per a la VI Flota Americana; o Carmen Verdú Esparza, compositora de les persones sordes, entre moltes altres més.

image009

Amb la mostra, també es pretén traure a la llum les possibles compositores que han desenvolupat la seua afició en les Societats Musicals valencianes. En aquest cas, la Societat Musical pot visibilitzar part de la seua història, remetent a la FSMCV informació sobre aquest tema per a ser difosa pels canals institucionals.

Aquelles Societats Musicals interessades han de remetre’s a gestorsculturals@fsmcv.org.

 

DESCARREGA’T EL LLIBRE EN PDF

Compartir:

Últimas noticias

Categorías