Search
Close this search box.

El 4t disc-llibre de la col·lecció “Societats Musicals de la Comunitat Valenciana” ix a la venda el dissabte 23 de febrer

El dissabte 23 de febrer eixirà a la venda el quart exemplar de la col·lecció de disc-llibres que el diari Levante-EMV dedica a les Societats Musicals valencianes amb la col·laboració de la FSMCV i la Fundació SGAE.

És el moment de la Unió Musical de Torrent i la Societat Musical “La Alianza” de Vinaròs, dues formacions amb gran arrelament en els Certàmens de Bandes de Música que se celebren en la Comunitat Valenciana. Gràcies a elles gaudirem de pasdobles, simfonies i altres peces d’autors tan diversos com Giuseppe Verdi, James Barnes, Francisco Andreu Comos o Manuel Morales Martínez. Juntament amb aquestes bandes podrem també gaudir de la Jove Banda Simfònica de la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana dirigida per Rafael Garrigós García.

Recorda! Aquest dissabte 23 de febrer fes-te amb el 4t disc-llibre de la col·lecció “Societats Musicals de la Comunitat Valenciana” amb el diari Levante-EMV per 5,95€.

Unió Musical de Torrent

La Banda Simfònica de la Unió Musical de Torrent va ser fundada al febrer de 1973 gràcies a la fusió de l’Associació Musical “La Clásica” i la Banda de Música “Patronato de Juventud Obrera” de Torrent. En aquest curt espai de temps, els resultats artístics han sigut òptims.

L’esforç dels seus músics i la inestimable labor realitzada pel seu Director-Fundador, Mariano Puig Yago, va conduir a la banda durant cinc anys consecutius al Certamen Internacional de Bandes de Musica de València i va deixar un llegat musical de valor incalculable per la immensa quantitat de transcripcions que va dur a terme per a la seua banda.

Al costat del Mestre Manuel Enguídanos Cotanda la banda va aconseguir tres primers premis en la Secció d’Honor del Certamen de València i va efectuar enregistraments d’un CD amb el Grup “Al Tall”, així com un altre de Marxes Mores i Cristianes.

Des de 2014 Frank de Vuyst és el director artístic de la Unió Musical de Torrent i director titular de la seua banda simfònica.

Obres que interpreta en el CD

Unió Musical de Torrent (pasdoble), Francisco Andreu Comos.
Dance Movements, Philip Sparke.
Música y Vinos (pasdoble), Manuel Morales Martínez.
Third Symphony Op.89: IV. Finale, James Barnes.

Societat Musical “La Alianza” de Vinaròs

Deu el seu nom a una aliança entre músics de dues bandes anteriorment dissoltes: la Banda del Centre Republicà i la Banda de “La Democracia”. La nova banda es va constituir en 1907 i el seu primer director va ser Antonio Verdera. Des de llavors, han passat per la seua direcció mestres com Tomás Mancisidor, Francisco Frías, Facundo Fora, Antonio Esteller, Bautista Armela, Simón Arasa, Jaime Montes i José Antonio Valls. Des de 1982 el seu director és José Ramón Renovell Renovell.

La Societat ha obtingut diversos premis després de la seua participació en certàmens provincials, autonòmics, nacionals i internacionals, entre ells el segon premi aconseguit en el Certamen Musical de Castelló en 1928.

La formació ha actuat en diferents ciutats espanyoles i europees, organitzant en 1998 un concert a benefici d’una associació de pacients amb fibrosi quística en el Palau de la Música de València.

En 2008 va participar en el bicentenari del 2 de maig a Madrid, que va reunir a més de dos mil músics, tots ells dirigits pel director de la banda José Ramón Renovell.

Obres que interpreta en el CD

La forza del destino, Giuseppe Verdi.
Othello, Alfred Reed.

Jove Banda Simfònica FSMCV – Director: Rafael Garrigós García

Al febrer de l’any 2013 Rafael Garrigós García prenia les regnes de l’agrupació bandística que representa a tots els valencians: la Jove Banda Simfònica de la FSMCV. Sent director de la Unió Musical de Canyada i de la Societat Filharmònica Unió Musical d’Agost, el director enguerí rebia la cridada del aleshores president de la Federació, Josep Francesc Almería, per a indicar-li la seua elecció com a responsable artístic de la Banda Federal.

En el seu projecte, Garrigós buscava representar dignament la música i els músics valencians, per la qual cosa en els programes de concert va voler destacar obres de compositors de referència en la Comunitat Valenciana, així com diferents tipus de llenguatge en els quals no podia faltar el nostre folklore i peces de les joves promeses de la nostra terra.

Al costat d’ell la Banda Simfònica va tindre el plaer d’actuar en concerts com el del Teatre del Canal de Madrid, en el Palau de la Música de València, en el Teatre de Borriana, o en el claustre gòtic del Centre del Carme de València.

Però si hi ha un projecte que el propi director destaca és el viatge a Kerkrade per a participar en un projecte jove al costat d’altres dues bandes, convidats per l’organització del concurs mundial de bandes World Music Contest (WMC).

Obres que interpreta en el CD

Villenerías (pasdoble), Pedro Joaquín Francés Sanjuán.
Los Barbas (pasdoble), Ferrer Ferran.
Any d’Alferes (marxa mora), Amando Blanquer Ponsoda.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías