Search
Close this search box.

El Clarín commemora el naixement de la banda a l’església de Sant Francesc

El 1819, el franciscà Frai Pare Antoni va crear la primera banda civil de música de tota a Espanya que, hui en dia, coneguem com la Banda Primitiva de Llíria. Amb motiu de la celebració dels 200 anys de la seua fundació, la societat ha programat “1819: l’origen de la Banda Primitiva”, un acte commemoratiu que se celebra, este dissabte 23 de febrer a les 20 hores, al “lloc on tot va començar”, a l’església de Sant Francesc.

Hem preparat un acte senzill, però molt significatiu” explica el president de la societat, José Luis Pérez. “Des de que començàrem a planificar els actes del bicentenari, teníem clar que la celebració d’un acte a Sant Francesc, al lloc de sorgiment de la banda, era una parada obligatòria”.

L’acte commemoratiu estarà dividit en dues parts, amb una combinació de divulgació i música que tractarà d’explicar i recrear el moment de fundació de la Banda Primitiva de Llíria. En primer lloc, el músic i especialista Vicent Llimerà oferirà la comunicació “De les músiques militars a les músiques civils”, on explicarà les causes del sorgiment de les bandes civils i el moviment associatiu, i donarà pinzellades del tipus de formacions i repertori dels primers anys de la música de banda.

A continuació, un ensemble de 23 músics, format per músics professionals i amateurs de la societat, oferirà un concert on es podrà vore la formació i el repertori d’inicis del segle XIX emulant els primers concerts i cercaviles de la Banda Primitiva de Llíria.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías