Search
Close this search box.

Les 12 societats musicals de la comarca de L’Alacantí trien Evelyn Martín com a presidenta comarcal per als pròxims quatre anys

Les Societats Musicals de la comarca L’Alacantí han celebrat eleccions i han votat com a nova presidenta comarcal a Evelyn Martín. Aquesta acció forma part del procés democràtic de la Federació per a configurar tota la seua estructura que, a més de Junta Directiva, compta amb 30 presidències comarcals i 3 presidents provincials.

Les eleccions dels nous presidents comarcals de la FSMCV s’han celebrat després de la votació, el passat 6 d’octubre en el Palau de Congressos de València, de la nova Junta Directiva de la Federació per als pròxims 4 anys, que serà presidida de nou per Pedro Rodríguez.

Evelyn Martín, que ha sigut triada pel 63% dels vots a favor, és Graduada en Publicitat i Relacions Públiques per la Universitat d’Alacant, i en l’actualitat, també és la secretària de la Junta Directiva de la Societat Musical La Paz de Sant Joan.

En l’àmbit musical, va començar els seus estudis de piano en l’Escola de Música Maestro Climent i, posteriorment, els de flauta travesera. Després, va iniciar el grau professional en el Conservatori Professional de Música “Guitarrista José Tomás” d’Alacant i ho va finalitzar en el Centre Autoritzat d’Ensenyaments Artístics Professionals de Música “Vila de Sant Joan”.

Presidenta Comarcal FSMCV L´Alacantí

Evelyn Martín, presidenta comarcal de L’Alacantí

Entre els objectius de la nova junta comarcal a L’Alacantí de la FSMCV es troben potenciar la nova activitat Sona L’Alacantí que congregarà, el pròxim mes de març en la localitat de Mutxamel, la recentment creada Banda Comarcal Infantil que espera superar aquest curs les 200 places. Al seu voltant, volem crear una programació comarcal d’audicions i concerts a càrrec dels nombrosos ensembles i agrupacions de càmera de les 12 societats musicals associades en la comarca de L’Alacantí, en la qual també tindran cabuda les diferents formacions d’adults”, ha declarat Evelyn Martín.

D’altra banda, al llarg d’aquesta nova legislatura, un dels principals reptes que tindrem els 30 presidents triats en l’estructura comarcal autonòmica de la FSMCV serà el de potenciar un major acostament a totes les entitats musicals associades desenvolupant un nou pla de comunicació interna”, ha continuat.

Actualment, L’Alacantí compta amb 12 Societats Musicals. Des de la FSMCV s’ha destacat que disposar d’una estructura comarcal és la clau que converteix a les Societats Musicals en principal element vertebrador de la Comunitat Valenciana. De fet, un dels projectes més potents de la FSMCV és el seu programa anual d’activitats comarcals que està destinat a arribar al màxim nombre de municipis amb l’objectiu d’implicar en elles al major nombre possible d’actors socials.

Sobre la FSMCV

La FSMCV, que en 2018 celebra el seu 50é aniversari, agrupa a 550 societats musicals i les seues escoles de música (el 50% d’Espanya), compta amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis. Les Societats Musicals estan presents en el 95% dels municipis d’Alacant, Castelló i València de més de 500 habitants, conformen un projecte social i educatiu únic en el món i són el principal agent cultural de la Comunitat Valenciana, segons la Universitat de València, i aporten anualment 40 milions d’euros al PIB de la Comunitat Valenciana.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías