Search
Close this search box.

25é aniversari de la Unió Musical “La Raboseta” d’Otos

La Unió Musical “la Raboseta” d’Otos està celebrant aquest 2017 el 25é aniversari de la seua fundació. Ens remuntem a l’any 1989 quan l’Ajuntament i l’Associació d’Ames de Casa van tindre la brillant iniciativa de crear a Otos una banda de música, un projecte de vital importància per solemnitzar més les festes d’Otos i dels municipis on actuaren i que, a més, serviria per educar musicalment a tots els veïns que ho desitjaren.

Tot i que el 28 de desembre de 1992 es considera la data oficial de la seua fundació, no va ser fins l’any 1994 quan començaren les actuacions a altres pobles. La banda ha tocat a les falles, als moros i cristians i a moltes processons. Però també l’any 2003 va participar al Festival Internacional de Bandes de Música d’Innsbruck (Àustria), al camp del Mestalla o al Palau Sant Jordi de Barcelona en un concert amb Obrint Pas. Actualment, la Banda està formada per 30 músics i 25 educands, la majoria d’ells joves.

Al llarg de tot l’any 2017 s’han organitzat tota una sèrie d’actes commemoratius que culminaran el mes de desembre amb dos caps de setmana replets d’actes. El 16 de desembre tindrà lloc la festa de Santa Cecília amb els actes tradicionals que començaran amb una cercavila en la que s’arreplegaran els nous músics, tot seguit a les 5 de la vesprada s’oficiarà la missa a la patrona dels músics i a les 19:30 al Palau Marquesal se celebrarà un emotiu concert de Santa Cecília en el que participaran tots els directors que ha tingut la banda durant aquests 25 anys d’història. Finalment els músics i aquells veïns que ho desitgen compartirem un sopar de germanor.

Però els actes més destacats seran el dissabte 23 de desembre, una data que s’ha escollit per facilitar que compartisquen la celebració els antics músics que tornen a casa amb motiu del Nadal. S’iniciarà la jornada al migdia amb un volteig de campanes i una cercavila en la que podran tocar tots els músics que han format part de la banda. Després d’un acte d’homenatge a la plaça del Llaurador, tindrà lloc un gran dinar de germanor, després del qual es projectarà un audiovisual que s’ha preparat per commemorar el quart de segle de la Unió Musical d’Otos a través d’una recopilació d’imatges i d’entrevistes a tots aquells que han fet possible la creació i la continuació de la Raboseta.

Documentació

Llibre 25 aniversari

Compartir:

Últimas noticias

Categorías