Search
Close this search box.

Les 27 societats musicals de l’Horta Nord trien Gabriel García Margaix com a president comarcal per als pròxims quatre anys

Les Societats Musicals de la comarca de l’Horta Nord han celebrat eleccions i han votat com a nou president comarcal a Gabriel García Margaix. Aquesta acció forma part del procés democràtic de la Federació per a configurar tota la seua estructura que, a més de Junta Directiva, compta amb 30 presidències comarcals i 3 presidents provincials.

Les eleccions dels nous presidents comarcals de la FSMCV s’han celebrat després de la votació, el passat 6 d’octubre en el Palau de Congressos de València, de la nova Junta Directiva de la Federació per als pròxims 4 anys, que serà presidida de nou per Pedro Rodríguez.

Gabriel García, que ha sigut elegit pel 99% dels vots, pertany a la Societat Musical de Massalfassar – SMM des de l’any 2000 i ha sigut el seu president durant 6 anys. A més, s’ha format musicalment en flauta travessera i des de fa 4 anys és membre del Cor Polifònic de la SMM.

Gabriel Garcia

Gabriel García Margaix, president comarcal de l’Horta Nord

Em sent orgullós de comptar amb la confiança de la immensa majoria de les societats musicals de la comarca. Amb entusiasme i constant voluntat de renovació, com a president comarcal, m’he proposat donar continuïtat a l’excel·lent treball realitzat durant els últims 10 anys per l’anterior president comarcal, Joan Bocanegra”, ha destacat Gabriel García.

Juntament amb això, ha afegit que un dels seus principals objectius serà el d’actuar com a interlocutor entre els òrgans de govern de la FSMCV i les Societats Musicals de la seua comarca, per a d’aquesta forma traslladar les seues inquietuds i preocupacions a la Federació i, alhora, que aquestes coneguen el treball realitzat per la FSMCV.

Amb actitud de cooperació, al costat del comité comarcal que m’acompanya i tots els presidents de les societats musicals de la comarca, m’agradaria donar vida a noves iniciatives pensades per a les societats musicals, que responguen als seus interessos, oferint fòrums de trobada, formació i intercanvi d’experiències. En definitiva, fomentar, afavorir i acréixer el bon ambient que ja es viu a la comarca i la relació entre totes elles per a ajudar-los en la seua labor de difusió cultural amb la música“, ha declarat el nou president comarcal de l’Horta Nord.

Actualment, l’Horta Nord compta amb 27 Societats Musicals. Des de la FSMCV s’ha destacat que disposar d’una estructura comarcal és la clau que converteix a les Societats Musicals en principal element vertebrador de la Comunitat Valenciana. De fet, un dels projectes més potents de la FSMCV és el seu programa anual d’activitats comarcals que està destinat a arribar al màxim nombre de municipis amb l’objectiu d’implicar en elles al major nombre possible d’actors socials.

Assemblea eleccio President Comarcal LHorta Nord 2018 1

Sobre la FSMCV

La FSMCV, que en 2018 celebra el seu 50é aniversari, agrupa 550 societats musicals i les seues escoles de música (el 50% d’Espanya), compta amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis. Les Societats Musicals estan presents en el 95% dels municipis d’Alacant, Castelló i València de més de 500 habitants, conformen un projecte social i educatiu únic en el món i són el principal agent cultural de la Comunitat Valenciana, segons la Universitat de València, i aporten anualment 40 milions d’euros al PIB de la Comunitat Valenciana.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías