Search
Close this search box.

Les 39 societats musicals de La Vall d’Albaida trien Adrián Durá com a president comarcal per als pròxims quatre anys

Les Societats Musicals de la comarca La Vall d’Albaida han celebrat eleccions i han votat com a nou president comarcal a Adrián Durá. Aquesta acció forma part del procés democràtic de la Federació per a configurar tota la seua estructura que, a més de Junta Directiva, compta amb 30 presidències comarcals i 3 presidents provincials.

Les eleccions dels nous presidents comarcals de la FSMCV s’han celebrat després de la votació, el passat 6 d’octubre en el Palau de Congressos de València, de la nova Junta Directiva de la Federació per als pròxims 4 anys, que serà presidida de nou per Pedro Rodríguez.

Adrián Durá, de 27 anys, ha sigut triat pel 95% dels vots. Ell pertany a la Unió Musical d‘Albaida “L’Aranya” des dels 14 anys (2005), en la qual també forma part de la seua Junta Directiva. La seua relació amb aquesta societat musical va començar en 1998 quan amb 7 anys va començar a ser alumne de la seua escola de música.

PC Vall Albaida Adrián Durá FSMCV

Adrián Durá, president comarcal de La Vall d’Abaida

L’elecció com a president comarcal per a mi suposa un repte ambiciós. Tinc moltes ganes de treballar i ajudar a les Societats Musicals de la comarca. Els nostres projectes més propers són continuar amb alguns que s’han convertit en un referent per als nostres municipis com són la jornada de la Diada i altres propostes sobre jornades formatives orientades cap als joves músics”, ha declarat el nou president comarcal de La Vall d’Albaida.

Actualment, La Vall d’Albaida compta amb 39 Societats Musicals, en aquesta comarca moltes poblacions compten amb dues societats musicals, fins i tot la localitat d’Ontinyent compta amb quatre. Des de la FSMCV s’ha destacat que disposar d’una estructura comarcal és la clau que converteix a les Societats Musicals en principal element vertebrador de la Comunitat Valenciana. De fet, un dels projectes més potents de la FSMCV és el seu programa anual d’activitats comarcals que està destinat a arribar al màxim nombre de municipis amb l’objectiu d’implicar en elles al major nombre possible d’actors socials.

Sobre la FSMCV

La FSMCV, que en 2018 celebra el seu 50é aniversari, agrupa a 550 societats musicals i les seues escoles de música (el 50% d’Espanya), compta amb 40.000 músics, 60.000 alumnes i més de 200.000 socis. Les Societats Musicals estan presents en el 95% dels municipis d’Alacant, Castelló i València de més de 500 habitants, conformen un projecte social i educatiu únic en el món i són el principal agent cultural de la Comunitat Valenciana, segons la Universitat de València, i aporten anualment 40 milions d’euros al PIB de la Comunitat Valenciana.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías