Search
Close this search box.

L’Agrupació Musical Ontinyent ret homenatge a Enrique Alborch Tarrasó al Concert de Mig Any Fester 2018

L’Agrupació Musical d’Ontinyent va realitzar el passat diumenge 18 de febrer el Concert del Mig Any Fester 2018 al Teatre Echegaray d’Ontinyent. Com ja és habitual en aquest concert, l’Agrupació va retre homenatge a un compositor de música festera que aquest any va ser Enrique Alborch Tarrasó.

Enrique Alborch, nascut a Castelló de Rugat, va dirigir a la banda de l’Agrupació a la primera part de concert, dirigint exclusivament peces seues. Les marxes mores “Ses Bayrak” i “Alíkh-Gasbà”, les cristianes “Sir Driu” i “Terra Nostra” i el pasdoble “Agrupats” van ser les peces interpretades.

Tres estrenes al Concert

El concert és va completar amb diverses sorpreses, i es que el que hi havia escrit al programa sols era per no donar pistes, ja que després del pasdoble “Semitas Propius” dirigit pel director titular de l’Agrupació, es van estrenar 3 peces.

La primera estrena va ser “La llegenda d’en Ragra”, marxa cristiana dedicada a Ramon Gramage, 1er Tro de la Comparsa Creuats i composta pel seu amic Jaume Blai Santonja; tot seguit es va poder escoltar “Tughra”, marxa mora de Saül Gomez dedicada a l’ambaixador i abanderat de Moros Marinos.

El concert va seguir amb el pasdoble “Cor i Llança”, peça dedicada a Manuel Penades, Capità dels Almogàvers 2018, i composta per Francisco Valor.

Per a tancar el programa del concert es va poder escoltar la Marxa Mora “Madina Bilyana” del músic de l’Agrupació, Xus Gandia, i el pasdoble “20 anys d’Agrupació”, del propi director de la banda.

Cal destacar que en aquesta segona part l’Agrupació Musical Ontinyent va estar dirigida pels compositors de les peces que es van interpretar.

Concert d’acomiadament

A més de ser un concert ple d’estrenes, fou molt emotiu ja que era l’últim concert de Juan Daniel Jover Piqueres al capdavant de l’Agrupació després de quatre magnífics anys. El relleu de Juan l’agafarà David Payá Gea, jove de Castalla que a partir del mes de març començarà a treballar conjuntament amb la banda per encetar una nova etapa.

Des de l’Agrupació Musical Ontinyent destaquen que: “Va ser un concert molt bonic d’escoltar ja que intentem innovar dins del possible amb la música festera. I va ser un plaer poder comptar amb tots aquests compositors de renom per poder disfrutar-los dirigint-nos, a més de poder acomiadar al nostre director Juan amb un concert amb tanta assistència de públic”.

David Paya Gea nou director AM ontinyent

David Paya Gea, nou director de l’Agrupació Musical Ontinyent

Compartir:

Últimas noticias

XI Festival Música i Família

Divendres que ve 31 de maig arriba a Cocentaina l’esperat Festival “Música i Família”, organitzat per la FSMCV, la Diputació

Categorías