Search
Close this search box.

Aquest dimecres, “mà a mà” de les dues bandes centenàries locals

Aquest dimecres 31 de juliol, vespra de la festa del patró de la ciutat, Sant Feliu, se celebrarà la 49a edició del Festival de Bandes de Música en el Gran Teatre de Xàtiva, festival batejat com ‘El Pórtic dels Nostres Festes’, i que serveix com a preàmbul de les festes Patronals i de la “Fira d’Agost” a Xàtiva. El festival s’iniciarà, amb entrada lliure, a les 22.30h, amb l’actuació de la banda simfònica de la Nova, tancarà el festival la banda de la Primitiva Setabense que enguany assumeix l’organització juntament amb l’Ajuntament de Xàtiva.

A les 22.00h, davant l’Ajuntament, la Reina de la Fira, Laura Martí, imposarà a les banderes de totes dues societats els corbatines que acrediten la seua participació en aquest festival. Després, La Reina i la seua Cort d’Honor, acompanyants, autoritats i representants de totes dues societats, desfilaran acompanyats per pasdobles interpretats per totes dues bandes, fins al Gran Teatre.

Les dues societats musicals centenàries de Xàtiva, “La Nova” i “La Vella” compartiran escenari en un dels esdeveniments més esperats per als amants de la música a Xàtiva i de la comarca. Xàtiva és una de les poques ciutats de la Comunitat Valenciana que pot presumir d’un “mà a mà” de les dues bandes locals.

Un dels al·licients d’aquesta edició és que per al director de “La Vella”, Saül Gomez, és el seu primer Festival.

La Música Nova, oferirà, sota la direcció de Jose Miguel Fayos Jordán, les obres: “Orient et Occident” de C. Saint-Saëns, i “Gloriosa” de Y. Ito. La Primitiva Setabense interpretarà la “Third Sympony, The Tragic” de J. Barnes.
 

Compartir:

Últimas noticias

Categorías