Search
Close this search box.

El Cercle Històric-Musical d’Alacant recupera tres peces inèdites del mestre Torregrosa

El Cercle Històric-Musical d’Alacant, associació dedicada a l’estudi de la música alacantina creada el passat any 2017, ha recuperat tres obres, desconegudes fins ara, del mestre Luis Torregrosa (1871-1960). El procés ha estat a càrrec del músic i investigador Aitor Escorza Ripoll, membre fundador de l’associació, que prepara una biografia completa sobre la figura de qui va ser primer director de la Banda Municipal i compositor del cèlebre pasdoble humorístic Les Fogueres de San Chuán, himne de les nostres festes del foc.

Es tracta de dues composicions titulades Mabil, un pasdoble i un esbós, compostes el 1947 i dedicades a la seua néta major, María Isabel, que en conservava les partitures originals. La tercera és una marxa titulada Miguelín, que estaria dedicada a un altre dels néts del compositor, Miguel. Aquesta, a diferència de les altres dues, no es troba datada, ja que només se n’han pogut localitzar les parts instrumentals a l’arxiu de la Sociedad Musical “La Esperanza” de Sant Vicent del Raspeig. Per aquesta raó, Escorza Ripoll conclou que va ser composta en la mateixa època, ja que Torregrosa va dirigir la banda de Sant Vicent algun temps des de 1946, ja jubilat.

Les tres peces es podran escoltar per primera vegada al concert que ofereix la Banda Simfònica Municipal d’Alacant el pròxim divendres 23 de febrer a les 20:00 a l’ADDA, dins del V Cicle de Jóvens Intèrpretes i Compositors que organitza la formació musical. En aquesta sessió, la segona part de la qual estarà dedicada precisament a la figura de Luis Torregrosa, dirigirà la banda el mateix Escorza Ripoll. L’entrada és lliure amb invitació que, com és habitual, es podrà arreplegar a l’entrada de l’ADDA de l’avinguda de Xixona en horari de 10:00 a 14:00 durant la setmana.

El programa es completa amb una Fanfàrria de Leonard Bernstein (de qui enguany se celebra el centenari del seu naixement), el Concert per a percussió i banda de Robert Jager amb l’onilenc Borja Bellvert González com a solista, la Simfonia en si bemol de Paul Hindemith (una de les obres més importants del repertori de banda, que interpretarà la Municipal per primera vegada) i la Fantasía española de Ricardo Villa.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías