Search
Close this search box.

La directora d’orquestra Lara Diloy es posa al capdavant de l’Orquestra de Foios al XX Concert d’estiu

La localitat de Foios està de festa. Després d’obtindre el Primer Premi i Menció d’Honor al 43é Certamen de Bandes de la Diputació de València, celebra aquest any la XX edició del seu tradicional Concert d’Estiu amb l’Orquestra Simfònica del C.A.M. Santa Cecília.

Els músics de Foios es bolquen cada any en aquest concert que reuneix a les joves promeses del poble amb els professionals que treballen per tot arreu de la geografia espanyola. Un encontre anual on la música uneix diverses generacions d’artistes locals i els veïns gaudeixen d’un espectacle d’alt nivell.

Al llarg d’aquestes vint edicions, s’han possat al capdavant de l’orquestra mestres com Miquel Rodrigo, Juan Luis Martínez, Sergi Bosch, Juan Pablo Hellín o Àlex Puchades, però en aquesta ocasió serà la directora d’orquestra Lara Diloy la que assumirà la direcció musical del concert en el que s’interpretarà una sel·lecció de les Suites 1 i 2 de Peer Gynt, del compositor noruec Edvard Grieg, i la Simfonia n.8 en Sol Major d’Antonín Dvořák.

La jove directora d’orquestra madrilenya és una de les més destacades de la seua generació i ha debutat amb orquestres com l’Oviedo Filarmonia, l’Orquestra Filarmònica de Varna (Bulgaria) o la Bilbao Orkestra Sinfonikoa, a més de dirigir en escenaris com el Palau de les Arts, l’Auditori Nacional de Música, el Teatre de la Sarsuela o el Teatre Reial, entre d’altres.

El concert tindrà lloc al Parc Rei en Jaume de Foios el proper dia 10 d’agost a les 23h. L’entrada és gratuïta i l’aforament limitat.

Lara Diloy, Directora d’Orquestra

Directora d’orquestra, és la principal directora convidada de la Barbieri Symphony Orchestra i assistent del mestre Óliver Díaz.

Ha sigut directora titular de l’Orquestra Madrid Simfònica i ha estat al capdavant de distintes formacions orquestrals, entre les quals destaquen la Bilbao Orkestra Sinfonikoa, l’Oviedo Filarmonia, la Jove Orquestra Nacional d’Espanya, de la qual ha format part com a jove directora, l’Orquestra Filarmònica de Varna (Bulgaria) o la Barbieri Symphony Orchestra, debutant en llocs com el de Teatre Reial, el Teatre de la Sarsuela, el Teatre Victoria Eugènia de San Sebastià, el Teatre Calderón de Valladolid, el Teatre Monumental de Madrid o l’Auditori Nacional de Música. A l’àmbit operístic ha sigut directora musical de títols com “Carmen”, “La Traviata” i “Orfeu i Eurídice”.

Com a assistent ha treballat amb mestres com Ramón Tebar, Miguel Ángel Gómez Martínez o Óliver Díaz en distintes produccions líriques, destacant “El Gato Montés” al Palau de les Arts de València, on també dirigeix la banda interna; “Las Golondrinas”, “El Cantor de México”, “Sueño de una noche de verano” i “Doña Francisquita” al Teatre de la Sarsuela; “Rigoletto” a l’Auditori Baluarte de Pamplona; “Luisa Fernanda” al festival Veranos de la Villa; i “Nabucco” al Teatre Principal de Palma de Mallorca.

Ha participat com a productora musical a la grabació del CD “Guitar Concertos” amb obres de Frank Martin, Leo Brower i Joaquín Rodrigo per a la companyia Naxos amb l’Orquestra Reial Filharmonia de Galicia i el guitarrista Miguel Trápaga.

Titulada superior a les especialitats de Direcció d’Orquestra i Trompa, fou seleccionada per a ser directora assistent del mestre Andrés Zarzo durant un curs acadèmic a l’Orquestra del Reial Conservatori Superior de Música de Madrid. Ha ampliat els seus estudis a l’àmbit de la direcció orquestral i coral amb mestres com Enrique García Asensio, Bruno Aprea, Martín Rodríguez Peris, Johan Duijck, Cristóbal Soler, Miguel Romea o Philip Lawson, entre d’altres.

És directora i fundadora del Cor Sinan Kay, guanyador del Primer Premi al “I Concurs Nacional de Cors Infantils Singerhood” celebrat a l’Auditori Nacional de Música, el Tercer Premi al Certamen Juvenil Internacional d’Habaneres de Torrevieja i el Primer Premi al “V Concurs Nacional de Cors Infantils ACM”.

A la seua faceta docent ha exercit de Catedràtica de Música i Arts Escèniques a l’especialitat de Direcció d’Orquestra al Conservatori Superior de Música de Màlaga i ha format part del claustre de professors del Conservatori i Escola Municipal de Música Manuel de Falla d’Alcorcón.

Al 2018 rep el Premi YANMAG en reconeixement a la seua trajectòria artística.

Desde la seua constitució és membre de la junta directiva d’AESDO (Associació Espanyola de Directors d’Orquestra), que naix com a punt d’encontre entre els directors consagrats i els més joves, i participa com a ponent en xerrades i col·loquis relacionats amb la professió.

Compartir:

Últimas noticias

Categorías