Search
Close this search box.

Early Music Morella impulsarà la seva missió social amb tallers didàctics per a majors, xiquets i músics de Marroc i de reinserció amb personal reclús

Ealy  Music Morella, Acadèmia i Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista, que organitza l’Associació Cultural Comes, impulsarà la seva missió social amb tallers didàctics per a majors, xiquets i músics de Marroc impartits per intèrprets com Carles Magraner, director de Capella Ministrers, Robert Cases, Mara Aranda i Jota Martínez. Així mateix, desenrotllarà la seva sexta edició un programa de reinserció social amb personal reclús i exreclús en Morella (Castelló) del 21 al 27 de juliol.

Les activitats es realitzaran en la residència de la Tercera Edat San Juan Bautista i en el Centre de Dia del municipi amb uns tallers divulgatius on s’explicarà el treball d’investigació i recuperació de la música antiga i els instruments que s’utilitzen en les actuacions que serveixen per a oferir-les un xicotet concert que es converteix en una experiència molt satisfactòria i emocionant tant per als músics com per a les persones majors.

Aquestes iniciatives, que compten amb la col·laboració de l’Obra Social “La Caixa”, també té com a destinataris a xiquets que poden gaudir d’uns concerts didàctics que aborden el coneixement mitjançant la música i de la mà de prestigiosos intèrprets i cantants que realitzen aquests tallers com a part d’una activitat de l’escola d’estiu que recolza l’Ajuntament de Morella.
Aquesta labor, de marcat caràcter social, ja es va iniciar l’any passat i en la present edició es veu ampliada amb un projecte, juntament amb l’Associació Àmbit i la Fundació Cultural Capella de Ministrers, que té com a objectiu la reinserció social i laboral de personal reclús i exreclús a través de la cultura, un model pioner que les administracions locals han mostrat interès a implantar. En el festival, quatre persones, formades prèviament, col·laboraran amb l’equip tècnic dels concerts, en el suport logístic de les activitats i en l’atenció al públic.
Alumnes del Marroc
 Early Music Morella en col·laboració amb l’Associació Cultural Menges i l’Institut Europeu del Mediterrani (IeMed) ha concedit cinc beques a joves alumnes del Conservatori de Tetuán (Marroc) que han superat els nivells de formació mitjana en la pràctica musical. Aquestes ajudes cobreixen totalment les despeses de l’Acadèmia, els trasllats d’anada i volta del país d’origen a Espanya, l’allotjament i la manutenció durant el període en què es desenvolupa.

Els objectius d’aquest programa són acostar el diàleg intercultural a partir de la música amb una perspectiva plural i profunda entorn de les tradicions musicals més interessants. El Mediterrani, bressol de cultures, és un espai geogràfic, històric i cultural de tipus transdisciplinar i una via de comunicació artística.

Beques i ajudes
Early Music Morella compta amb el reconeixement dels alumnes en el seu vessant didàctic i de les més de 13.000 persones que han participat i assistit a aquest esdeveniment. En enguany ha dirigit la seua proposta acadèmica i oferit beques i ajudes a 100.000 músics d’Espanya que el seu objectiu és facilitar a joves músics l’accés a una formació d’excel·lència especialitzada. Està dirigida a estudiants més desfavorits i contribueix a garantir l’accés a la igualtat d’oportunitats a través de l’educació, en combinació amb nombrosos concerts, conferències i activitats que se celebraran en diversos recintes de la capital de la comarca dels Ports.

Carles Magraner, director de Early Music Morella, considera que “la missió social en aquest projecte és nuclear, amb diversos vessants: pedagògica, inclusiva, cultural i d’inserció”. Magraner assegura que “volem desenvolupar programes innovadors per a aconseguir aquests objectius a través de la música, com a llenguatge universal de la solidaritat, de la cultura, la tradició i el patrimoni”. A més, reflexiona sobre “el treball que realitzen músics de tot el món per a lluitar per la pau i la justícia en un context de convivència, diversitat i respecte”.

Institucions i universitats
Aquesta iniciativa compta amb la col·laboració de la Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM), la Conselleria d’Educació, Recerca, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), la Fundació Cultural *Capella de *Ministrers (FCCdM), l’Obra Social “la Caixa”, Iemed, la Societat per a l’Educació Musical de l’Estat Español (*SEM-EE) i la contribució de diverses universitats com la Sorbona de París, Internacional Menéndez Pelayo de Santander, Barcelona, Castelló, València, Granada…

Rellevants formacions artístiques, músics i cantants com Capella de Ministrers, Manuel Vilas, Mara Aranda, Carles Dénia, Anne Smith, Eliseo Parra, Paloma Gutiérrez, La *Danserye, Begoña Olavide, Juan Carlos Asensio, Catherine King, Elisa *Franzetti, Ariel *Abramovich, Eduardo Egüez, Daniel *Saulnier, Robert Cases, Glen Velez i exposicions de *lutheria a càrrec de reconeguts professionals com Jesús Reolid, Marc Salern, Carlos González… situen a Early Music Morella com una de les cites més importants de la música antiga en el panorama internacional.

 

Compartir:

Últimas noticias

Categorías