Amb l’arribada de l’estiu l’Ajuntament de Faura enceta una nova edició del Cicle de Música Valenciana i de Cambra Vicent Garcés. La dotzena edició arriba en veu de dona, ja que els tres concerts que conformen aquesta nova edició tenen a les dones com a protagonistes absolutes.
La veu de la soprano de Faura, Èlia Casanova, acompanyada per La Tendresa, obriran aquesta nova edició del Cicle de Música el dissabte 6 de juliol. Èlia ens presentarà L’universo sulla pelle, el primer disc que ha gravat com a solista amb La Tendresa, grup que ella mateixa ha format. Una selecció d’àries, madrigals i cantates del Seicento italià establint un diàleg entre la música i les arts plàstiques i la creació de nous llenguatge estètics que permetran mostrar la música antiga des d’una perspectiva més moderna i atractiva.
El Cicle continuarà el dissabte 20 de juliol amb Sara Águeda, especialista en el repertori antic, qui oferirà un insòlit programa on rendeix homenatge al teatre del Segle d’Or, a través de l’arpa, un instrument de gran presència escènica, elegant i de delicat so i el de major importància en la música dels segles XVI i XVII a Espanya, tant en l’àmbit religiós com en el teatral.
Tancarà la dotzena edició del Cicle el Quintet Casulana, el dissabte 27 de juliol, una formació que sorgeix de la iniciativa de cinc dones músiques procedents de distints entorns professionals com són l’àmbit simfònic i la docència, i que obriran el concert amb Elektra, composta per la valenciana Ángeles López Artiga per al Quintet i que recrea el mite d’Electra, arquetip de l’odi, la venjança i la mort, però justificat en certa manera per l’amor cap al seu pare.
Aquests concerts ompliran de música i calidesa les nits de juliol a la plaça de l’Hostal a partir de les 23 h, però, tal com assenyala Consol Duran, regidora de Cultura, “el fet que les dones siguen les protagonistes posa en relleu l’aposta per l’apoderament femení després de molts segles d’activitat cultural on compositores, però també escriptores, dramaturgues, o pintores, entre altres, foren ocultades i marginades. Servisca el cicle d’enguany i cada concert on la protagonista ha estat una intèrpret femenina, per reivindicar la visibilitat de la dona en la cultura. Un cicle per a gaudir de la música realitzada per dones per a tots els públics”.